Lavanda

Lavandu trebate potražiti i kad osjećate tjeskobu ili napetost. Znanstvenici su došli do spoznaje kako lavanda povećava one tipove moždanih valova, koji su povezani s opuštanjem.

Lavanda ima dugu povijest u iscjeljivanju. Suhi cvjetovi mogu se staviti u platnenu vrećicu koja se zašije i zatim staviti pod jastuk kako bi san bio miran. Miris lavande je jednako učinkovit kao tableta za spavanje i umiruje središnji živčani sustav.

Lavandu trebate potražiti i kad osjećate tjeskobu ili napetost. Znanstvenici su došli do spoznaje kako lavanda povećava one tipove moždanih valova, koji su povezani s opuštanjem. Napravite kupku u koju ćete staviti lavandino ulje ili šaku suhih cvjetova lavande ili stavite par kapi lavandinog ulja u raspršivač ili stavite par kapi lavandinog ulja u kipuću vodu, pa udišite paru, sve će vas to riješiti stresa.

Često se ulje lavande dodaje u ulja za masažu. Eterična ulja iz lavande brzo se upijaju u kožu, a njihovo umirujuće djelovanje pomaže osjećaju opuštenosti. Za razliku od drugih eteričnih ulja, ulje lavande može se nanositi izravno na kožu, ali treba biti oprezan, jer može izazvati jaku osjetljivost.

U slučaju glavobolje nanesite malo ulja na svaku sljepoočnicu i lagano umasirajte. Brzo ćete osjetiti poboljšanje. Čaj od lavande je velika pomoć za probavu, a masaža uljem lavande smanjuje grčeve u trbuhu. Lavanda je dobra i u borbi protiv infekcija, te za upale uha. Ima i analgetska svojstva.| lavanda | lavandino ulje | eterična ulja | glavobolja | masaža |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana