Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi

Postoji više tehnika izbjeljivanja zubi, ali se preporuča, u slučaju potrebe za izbijivanjem zubi, obratite se svom stomatologu i ne pokušavajte razne kućne varijante izbjeljivanja.

Bijeli zubi oduvijek predstavljaju simbol ljepote. Taj postupak datira još od 19 stoljeća, kada su se u te svrhe rabili aluminij klorid i oksalna kiselina.
Pravi „bum“ u svijetu, dogodio se ožujka 1989. godine objavljivanjem prvog znanstvenog rada o izbjeljivanju zubi u časopisu Quintessence international. Prvi put je omogućeno izbjeljivanje zubi, s minimalnim nuspojavama.

Do promjene boje zubi može doći iz više razloga, kao što su: duhan, kava, čajevi, razni medikamenti ili neke bolesti zubi.

Postoji više tehnika izbjeljivanja zubi, ali se preporuča, u slučaju potrebe za izbijivanjem zubi, obratite se svom stomatologu i ne pokušavajte razne kućne varijante izbjeljivanja.
Najjednostavnija i najmanje štetna metoda je izbjeljivanje pjeskanjem. Pjeskanjem se uklanjaju površinske naslage s cakline, bez oštećenja. Na taj način se zubi potpuno čiste i od zubnog plaka i kamenca, u predjelu svih međuzubnih prostora, te se u praksi pokazalo kako na taj način zubi postaju svjetliji, ali ne previše bijeli.

Pojačana osjetljivost zubi nakon izbjeljivanja uglavnom je privemena i nestaje nakon određenog vremena. U svakom slučaju nakon procesa izbjeljivanja pacijent treba izbjegavati kavu, čaj, cigarete, crno vino i svu „obojenu“ hranu.

Trudnicama i dojiljama, osobama alergičnim na hidrogen peroksid i glicerin, te osobama koje imaju probleme sa disanjem i gutanjem ne preporuča se izbjeljivanje zubi.zubi | bolesti zubi |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
  • Neregistrirani korisnik  •  petak, 06.02.'15 | 14:05

    Zdravi zubi

    Zbog svih ovih svojstava koje Aloja poseduje njeno delovanje je još važnije kada deluje unutar našeg organizma, na taj način kao prvo dezinfikuje našu usnu duplju, a tokom pranja zuba hraljivi elementi same Aloje se ugradjuju u mikropore na našim zubima i čuvaju zdravlje naših zuba iznutra, od zivca, korena ka spolja.SPREČAVA: paradentozu, otkalnja kamenac, gljivična oboljenja usta i stomatita,umiruje bolne procese, neguje i hrani desni, čisti zube, održava svež dah i belinu zuba bez agenasa i hemikalija za izbeljivanje. www.alojavera.wordpress.com

Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana