Povećanje usana

Povećanje usana

Povećanje usana se radi ubacivanjem trajnih i privremenih preparata u usne, ubacivanjem vlastitog masnog tkiva u usne, ubacivanjem tetiva i skidanjem kože iznad linije usana.

Povećanje usana je pravi hit zadnjih godina. Povećanje usana se radi ubacivanjem trajnih i privremenih preparata u usne, ubacivanjem vlastitog masnog tkiva u usne, ubacivanjem tetiva, skidanjem kože iznad linije usana, te lokalnim pomicanjem tkiva režnjevima.

Proces ubacivanja vlastitog masnog tkiva u usne je sličan liposukciji. Izvlači se 100-300 mililitara masti, koja se potom obrađuje i specijalnim kanilama ubacuje u usne. Mana ove metode je što se može dogodit da organizam nakon par dana u potpunosti resorbira ubačenu mast, pa se postupak mora ponavljati.

U usne se može ubaciti i tetiva koja se nalazi s unutarnje strane podlaktice, no i ova metoda ima manu, a to je retrakcija tetive, što može dovesti do problema.

Skidanje kože iznad linije usana se radi kako bi se usna povukla na gore i time povećala. Mana ove metode su vrlo često ožiljci, koji su jasno vidljivi.

Lokalno pomicanje tkiva režnjevima je tehnika u kojoj se tkivo sječe i šije u obliku slova  V i Y, pa se ta metoda najčešće i naziva metoda VY. Kod ove metode ne postoji velik rizik za retrakcije ožiljka, ali se može dogoditi da se usne ne izbace na vanjsku, nego na unutarnju stranu.

Ako se odlučite za privremene metode, povećane usne ćete najčešće imati od 3 do 9 mjeseci, a najdulje do godinu dana. Mnogi pacijenti misle kako će se, ukoliko su odabrali privremene metode povećanja usana, jednog jutra probuditi sa splasnutim usnama. Tako nešto se nikada ne događa, jer se usne postepeno smanjuju, sve dok se ne vrate u prvobitno stanje.

Postupak ubacivanja preparata, bez obzira jesu li trajni ili privremeni se radi u blok anesteziji, a samo punjenje usana traje oko 5 minuta. Potom se javlja lagani otok, koji nestaje u roku od 24 sata. Kako bi otok što prije nestao, na usnama se drži led.
Budući su usne dobro prokrvljene, može se dogoditi, prilikom njihovog punjenja, pucanje neke krvne žile, što dovodi do formiranja hematoma. To nije ništa strašno, jer modrica nestaje poslije 5-7 dana.
Četrdeset osam sati poslije punjenja usana, počinje se sa masažama, koje se rade 30 dana. To se ne čini zbog ubačenog materijala, već radi opuštanja mišića. Usne se masiraju po jedan minut ujutro i uveče.usne | ožiljci | VY | povećanje usana | otok | tkivo |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana