Učinite nešto za svoje zdravlje

Učinite nešto za svoje zdravlje

Prestanite pušiti i zabranite i osobama oko vas pušenje u vašem prisustvu. Ako imate višak kilograma, smršavite. Vaš organizam će vam biti zahvalan.

Ako vodite računa o svom zdravlju i poslušate sljedeće savjete, možete imati dug i zdrav život. Jedite meso s roštilja, osobito junetinu, jer sadrži vitamin B, koji snižava hemocistein i selen koji podstiče imunitet. Gledajte horor filmove i budite zaljubljeni i radite stvari od kojih će vam srce brže kucati, jer sve to zapravo jača srce.

Tijekom ljetnih vrućina rekreirajte se u zatvorenom prostoru, jer kada je toplo i sparno i kada je zrak zagađen, može doći do prekida dotoka kisika u krv, pa se povećava mogućnost stvaranja ugrušaka.

Prestanite pušiti i zabranite i osobama oko vas pušenje u vašem prisustvu. Ako ste 3 puta tjedno po 30 minuta izloženi duhanskom dimu, imate 3 puta veću šansu za dobivanje nekog od srčanih oboljenja. Plivajte i vozite bicikl, jer osobe koje se bave plivanjem i biciklizmom imaju mnogo manje mogućnosti za dobivanje infarkta. Smanjite unos soli, jer osobe koje imaju prekomjernu tjelesnu težinu i unose dosta soli u organizam češće obolijevaju od bolesi srca.

Samo 10 minuta dnevno tjelesne bliskosti sa partnerom održava normalan krvni tlak i smanjuje stres. Jedite tunjevinu, jer Omega-3 masne kiseline jačaju srčane mišiće, snižavaju krvni tlak i smanjuju mogućnost nastanka ugrušaka.

Pijte sok od rajčice, jer likopen iz rajčice sprječava nagomilavanje lošeg kolesterola na stijenkama arterija. Ako imate višak kilograma, smršavite. Vaš organizam će vam biti zahvalan. Pijte 2 litre vode dnevno i smanjićete opasnost od srčanog udara za 60 %. Jedite grejp, jer on sprječava suženje arterija, snižava loš kolesterol i krvni tlak.

U prehrani koristite češnjak. On snižava kolesterol i pomaže u borbi protiv raznih infekcija. Redovito uzimajte vitamine, jer su neophodni za normalno funkcioniranje i zdravlje vašeg organizma.

Jedite kinesku i indijsku hranu, jer sadrže đumbir i kurkumu koji pomažu u borbi protiv upala. Zamjenite šećer medom, jer šećer može sniziti nivo HDL kolesterola i povećati rizik od srčanih bolesti. Čitajte i smijte se, jer to umanjuje stres. Redovito vježbajte i smanjićete rizik od kardiovaskularnih bolesti. Nemojte piti više od 2 šalice kave dnevno, jer veće količine kave oštećuju srce. Koristite maslinovo ulje u prehrani. Maslinovo ulje je bogato mononezasićenim oleinskim kiselinama i zbog toga je najzdravije.

Jedite banane, rajčice i špinat, jer sadrže kalij, koji je neophodan za normaliziranje krvnog tlaka. Jedite jabuke, jer smanjuju rizik od srčanih bolesti za 20 %. I pridržavajte se ovih savjeta i doživite stotu.kalij | likopen | plivanje | vitamini | vitamin | kolesterol | stres | vitamin B | krvni tlak | maslinovo ulje |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana