Alkoholizam i žene

Alkoholizam i žene

Česti su slučajevi žena koje priznaju da su pile jer su se tada osjećale hrabrije, sigurnije i opuštenije i da su na taj način bile riješene svih svojih strahova i nesigurnosti.

U suvremenom svijetu kada je sve manje prisutna patrijarhalna obitelj uloga žene se mijenja, kako u obitelji, tako i u društvu uopće. Suvremena žena ima sve više obveza i odgovornosti na poslu i u svakodnevnom društvenom životu, ali je i dalje tu prisutna u glavnoj ulozi majke, supruge i kućanice. Tada žene često pokušavaju biti i savršena majka i supruga i savršen radnik na poslu i još mnogo toga. Nažalost, taj ritam života počinje voditi do umora, iscrpljenosti, napetosti i frustracija.

Sve češći su slučajevi kada žene počinju popuštati pod svim tim pritiscima i osjećaju se sve nesigurnije, pa spas i podršku počinju tražiti u čašici alkohola.
Alkohol ima takav učinak da većina problema, briga i poteškoća pod njegovim djelovanjem gube realnu težinu i važnost. Česti su slučajevi žena koje su došle na liječenje od alkoholizma i koje priznaju kako su pile jer su se tada osjećale hrabrije, sigurnije, ugodnije i opuštenije i kako su na taj način bile riješene svih svojih strahova i nesigurnosti.

Tu se stvara zamka i količine tog popijenog alkohola se počinju svakodnevno povećavati, pa često takve žene dugo nisu svjesne svog problema, da su postale alkoholičarke.
Još jedan veliki problem je i u tome što žene alkoholičari rijetko piju u društvu i na javnim mjestima. Za razliku od muškaraca alkoholičara one to rade skriveno, kada su same u svoja 4 zida i kada znaju da ih nitko ne vidi.

U takvim trenutcima je neophodna pomoć obitelji i bliskih prijatelja, koji će ako uoče problem, pomoći toj ženi, dati joj svoju podršku i uputiti je na liječenje, umjesto da je osuđuju i ulaze sa njom u raspravu kako i zbog čega je do toga došlo.alkoholizam | žene | alkohol | žena | ovisnost |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana