Labioplastika i vaginalna rejuvenacija

Labioplastika i vaginalna rejuvenacija

Često se nakon porođaja rodnica rastegne ili raširi, što dovodi do smanjenja ugode tijekom spolnog odnosa, a taj problem se efikasno rješava vaginalnom rejuvenacijom.

Američko društvo plastičnih kirurga izvještava kako je u ovoj godini znatno povećan broj estetskih operacija ženskog spolnog organa, u odnosu na prethodne dvije godine.
Ženska spolna kozmetička kirurgija je pojam koji se koristi za nepotrebne, unutarnje ili vanjske promjene na ženskom spolnom organu. Dvije su glavne vrste tih operacija, a to su vaginalna rejuvenacija i labioplastika.

Vaginalna rejuvenacija se naziva još i "pomlađivanje rodnice". Ovom operacijom se poboljšava jačina i kontrola mišića koji su oslabjeli, te sužava ulaz rodnice. Često se nakon porođaja rodnica rastegne ili raširi, što dovodi do smanjenja ugode tijekom spolnog odnosa, a taj problem se efikasno rješava ovim operativnim zahvatom.
Kirurškom intervencijom sužava se promjer rodnice, u njenoj donjoj trećini, što dovodi do vraćanja u stanje prije porođaja i vraća potpunu ugodu ženi tijekom spolnog odnosa.
Zbog nedostatka podataka o sigurnosti i učinkovitosti ovog postupka American College of Obstetricians i Gynecologists (ACOG) upozorava da je ova vrsta operativnog zahvata potencijalno rizična. Ipak, stotine žena koje imaju poteškoća pri seksualnim odnosima, uslijed navedenih problema, odlučuju se za ovu vrstu kirurške intervencije.

Termin labioplastika dolazi od dvije riječi a to su labia, što u prijevodu znači usna i plastica, što je u prijevodu kirurški postupak kojim se nešto mijenja. Kandidatkinje za ovu kiruršku intervenciju su sve žene koje iz bilo kojeg razloga nisu zadovoljne izgledom svojih stidnih usana. Labioplastikom se može promijeniti izgled, oblik i veličina stidnih usana.
Žene koje se odluče za ovu vrstu intervencije najčešće smatraju da su im stidne usne prevelike, asimetrične ili previše izbočene, a postoje i slučajevi žena kod kojih su izraženije male usne, pa prekrivaju velike usne, te tijekom spolnog odnosa ulaze u vaginu, što može stvoriti nelagodu pri seksualnom odnosu. Labioplastikom se uljepšava izgled vanjskog spolovila i uklanja eventualna nelagoda pri seksualnom odnosu.labioplastika | spolni odnos | ženski spolni organ | vaginalna rejuvenacija | pomlađivanje rodnice | stidne usne | rodnica |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana