Barack Obama najavio plan uštede u zdravstvu

Barack Obama najavio plan uštede u zdravstvu

“ Ono što nas je okupilo je saznanje da ne možemo nastaviti istim putem kojim smo išli godinama. Cijene zdravstvenih usluga su se izmakle kontroli.“ naglasio je predsjednik Obama.

Predsjednik SAD je objavio plan o uštedi u zdravstvu, u narednih 10 godina. Predstavnici šest udruženja osiguravajućih i farmaceutskih kompanija, bolnica, liječnika i zdravstvenih radnika, postigli su dogovor, koji će, kako vjeruje predsjednik Obama, omogućiti usvajanje njegovog plana o reformi sustava zdravstvenog osiguranja.
Predstavnici najutjecajnijih udruga u zdravstvu pružili su podršku planu predsjednika Obame koji je sastanak nazvao povijesnim.

“Ovdje su predstavnici udruga koje zastupaju razne interese. Ono što nas je okupilo je saznanje da ne možemo nastaviti istim putem kojim smo išli godinama. Cijene zdravstvenih usluga su se izmakle kontroli.“ naglasio je predsjednik Obama.

Moćne udruge koje su blokirale plan predsjednika Clintona 1993. godine, sada su suglasne u smanjenju troškove zdravstvene zaštite u narednih 10 godina. To je prvi korak u nastojanju predsjednika Obame da Kongres prihvati predloženu reformu zdravstvene zaštite.

U Bijeloj kuća se nadaju da će smanjenjem troškova za 1,5% godišnje milijuni Amerikanaca koji trenutno nemaju zdravstveno osiguranje biti u stanju da ga sebi omoguće. Administracija ističe raspolaganje dokazima u tom smislu.

U zdravstvu se razbacuju ogromne svote novca, a oko 30% tog novca odlazi na nepotrebne hospitalizacije, dijagnostička testiranja, upute specijalistima i prečeste i nepotrebne posjete liječnicima.

Ovaj sastanak u Bijeloj kući tek je početak rasprave o reformi zdravstvene zaštite koju još očekuju brojne prepreke.zdravstvena zaštita | zdravstvo | zdravstveno osiguranje |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana