Kako bebe plivaju?

Kako bebe plivaju?

Na početku bebu uronite u vodu polako držeći je na svojim rukama, pa pogledajte reakciju djeteta. Djeca najčešće reagiraju tako što par trenutaka gledaju iznenađeno, a nakon toga slijedi širok osmjeh.

Teško je zamisliti da se tako malo stvorenje može kupati i plivati. Međutim, već od 4 bebina mjeseca, vidjet ćete sretno plivanje u vodi, što bebi pruža veliko zadovoljstvo, a vaše zadovoljstvo će biti ogromno.

Pri prvim pokušajima plivanja vaše bebe neophodna je prisutnost stručne osobe, jer je neophodno prvo bebu upoznati sa vodom, a sve to treba raditi u malom bazenu.
Na početku bebu uronite u vodu polako držeći je na svojim rukama, pa pogledajte reakciju djeteta. Djeca najčešće reagiraju tako što par trenutaka gledaju iznenađeno, a nakon toga slijedi širok osmjeh.

Nakon što se uvjerite da vaša beba uživa u kupanju i vodi, polako joj posipajte vodu i po glavi, kako bi se privikla na vodu i na tom dijelu tijela.
Ako se dogodi da se bebina glavica nađe potpuno pod vodom, ništa se ne brinite jer će beba sama isplivati ispod vode i neće plakati zbog toga.

Nakon određenog vremena i nekoliko boravaka u bazenu primijetit ćete da vaša beba pomalo počinje i plivati sama, bez vaše pomoći. Ipak, nikada je ne ostavljajte samu u vodi, bez nadzora.

Uz zadovoljstvo koje ćete priuštiti sebi i svojoj bebi povremenim plivanjem, pomoći ćete i pri razvoju refleksa svog djeteta. Smatra se kako bebe koje redovito plivaju lakše i brže i prohodaju.

I na kraju još nekoliko savjeta za odlazak na bazen sa bebom. Obvezno idite samo na provjerene bazene koji su potpuno čisti i po mogućnosti namijenjeni isključivo roditeljima sa malom djecom.
Ponesite bebin ručnik kako biste je mogli dobro posušiti nakon plivanja, te adekvatnu garderobu kako biste bebu dobro i toplo mogli obući, osobito ako je vani hladno.
Ako ne dojite bebu, ponesite bočicu hrane sa sobom, jer će beba nakon plivanja brzo pokazati znakove gladi.
Ne boravite duže od sat vremena sa bebom na bazenu, jer sve preko tog vremena može biti naporno za tako malo dijete.

Nemojte se iznenaditi ako vaša beba nakon plivanja i hranjenja bude spavala duže nego obično, jer će joj nakon plivanja trebati malo više sna.kupanje | dijete | beba | plivanje | bazen | bebe | voda |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana