Njemačka zabranila korištenje solarija maloljetnicima

Njemačka zabranila korištenje solarija maloljetnicima

Prema podacima Njemačke udruge za borbu protiv raka, godišnje u Njemačkoj preko 140.000 osoba oboli od raka kože, a od toga 22.000 od melanoma.

Maloljetnim osobama će ubuduće u Njemačkoj biti zabranjeno sunčanje u solariju, odlučio je njemački Parlament velikom većinom glasova.

“Osobe koje prije 30. godine redovito posjećuje solarije povećavaju opasnost od raka kože za 75%“, stoji u izvještaju Njemačke udruge za borbu protiv raka (Deutsche Krebshilfe).
Prema navodima te organizacije, godišnje u Njemačkoj preko 140.000 osoba oboli od raka kože, a od toga 22.000 od melanoma. U Njemačkoj 3000 građana godišnje umire od posljedica ove bolesti.

Prema podacima Ureda za zaštitu od štetnih zračenja, u Njemačkoj je registrirano preko 5000 komercijalnih solarija koje koristi oko 14 milijuna građana.

Oko 3 milijuna korisnika korištenje solarija je počelo u dobi između 10 i 17 godina.

Za vlasnike solarija koji se ne budu držali zabrane korištenja za osobe mlađe od 18 godina, predviđene su novčane kazne u visini do 50.000 eura.

Zabrana, koja je donesena u sklopu reforme zakona o dopuštenim zračenjima, ne odnosi se na solarije u privatnim prostorijama.

Zakon je izglasan glasovima svih parlamentarnih stranaka s izuzetkom Liberalno-demokratske stranke.rak kože | maloljetnici | melanom | udruga za borbu protiv raka | solarij | rak |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana