Vrijeme je za novu frizuru

Vrijeme je za novu frizuru

Sigurno ste primijetili kako vam s godinama kosa postaje rijetka, suha i prošarana sijedim vlasima. To ne znači da ne možete ići u korak s modnim trendovima i uvijek izgledati dotjerano.

U zrelijim godinama kosa igra izrazito važnu ulogu u cjelokupnom izgledu jer odgovarajuća frizura može uvelike pomladiti ženu. Sigurno ste primijetili kako se s godinama kvaliteta vaše kose mijenja, te vam kosa postaje rijetka, suha i prošarana sijedim vlasima. To ne znači da ne možete ići u korak s modnim trendovima i uvijek izgledati svježe i dotjerano. Evo par savjeta stručnjaka, koja frizura pristaje vašim godinama.


Od 30 do 40 godina

U ovim godinama birajte praktične frizure, jer vaša kosa nije više bujna kao kada ste imali 25 godina, a osim toga, većina žena u ovim godinama ima više svakodnevnih obveza, a sve manje vremena za dotjerivanje. Zato su tridesete pravo vrijeme za promjenu frizure.
Odaberite frizuru koja je stepenasto podšišana, što će učiniti da vaša kosa izgleda bujnija, a vama će biti lakše da sami održavate frizuru. Takve frizure najčešće ne zahtijevaju puno truda i preparata za oblikovanje. Ako bojite kosu onda će vam trebati i dodatna njega, a to možete jednostavno uraditi stavljanjem neke prirodne, hranjive maske na kosu jednom tjedno, prije pranja.


Od 40 do 50 godina

U četrdesetima većina žene se pita da li nositi dugu ili kratku kosu. I u ovim godinama neke žene mogu imati dugu kosu i pri tom izgledati elegantno i otmjeno, ali to uspijeva samo ženama koje su mladolike.
Najpraktičnija je kosa srednje dužine, koja se lako može transformirati. Sijedih vlasi je sve više, pa ćete morati pažljivije birati boju za kosu. Preporuča se neka od prirodnih boja i nijansi, a nikako jake boje. Sijede vlasi se primjećuju i kod žena s plavom kosom, pa ako ste plavuša i to želite i ostati, onda birajte malo tamniju podlogu i svjetlije pramenove, pa se tako sijede vlasi neće primijetiti. Brinetama se također savjetuju pramenovi.
  

Od 50 do 60 godina

Često žene i u pedesetima ne pristaju na promjenu frizure i ostaju vjerne dužini kose koja im je odlično stajala kada su bile mlade. To je najčešća pogreška. Stručnjaci savjetuju da nijedna žena ne treba nositi istu frizuru 20 godina.
U pedesetima kosa je već znatno rjeđa, pa je neophodno rabiti redovito preparate za volumen, šampone, balzame i maske sa proteinima, koji čine kosu gušćom. Preporuča se i redovita masaža kože glave, što potiče cirkulaciju i usporava opadanje kose. Zbog velikog broja sijedih vlasi vaša kosa je suha i oštra, te je neophodno rabiti preparate koji će vam pomoći da vaša kosa bude glatka, a frizura dobro oblikovana.
Stručnjaci za žene u pedesetim godinama preporučuju kraću kosu i ženstvene frizure sa šiškama, koje znatno podmlađuju. Jedan od primjera žene u pedesetim godinama sa savršenom frizurom, koja je podmlađuje je Sharon Stone.pramenovi | frizura | Sharon Stone | šampon | maska | proteini | sijede vlasi | kosa | balzam |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana