Korekcija nosa

Korekcija nosa

Korekcija nosa je jedan od najčešćih operativnih zahvata u estetskoj kirurgiji. Cilj korekcije nosa je promjena veličine i oblika nosa.

Korekcija nosa je jedan od najčešćih i najtežih operativnih zahvata u estetskoj kirurgiji.
Postoji više razloga za tvrdnju kako je ova operacija teža za kirurga nego za pacijenta.
Kompleksnost se sastoji u tome što je često, a ponekad i nemoguće predvidjeti krajnji rezultat.

Cilj korekcije nosa je promjena veličine i oblika nosa (izražen, predugačak ili preširok nos, asimetričan ili povijen vrh nosa).
Ne smijemo zaboraviti kako nos predstavlja i važan organ za disanje, pa tako često pacijenti moraju pristupiti operaciji uslijed devijacije septuma.
Za korekciju nosa nema dobne granice, ali adolescencija je trenutak kada nos doseže svoj potpuni razvoj. To su najranije godine u kojima se može preporučiti intervencija.

Korekcija se obavlja preko rezova unutar nosnica, pa tako ne postoji vanjski, vidljivi ožiljak. Postupak se sastoji od mijenjanja oblika i položaja hrskavica i kostiju nosa u smislu smanjivanja nosne piramide ili u nekim slučajevima njenog povećavanja. Po završenoj  intervenciji u nosnice se stavljaju tamponi, a na nos izvana kompresivna maska, a sve to se uklanja za 7 do 10 dana, nakon čega je moguće vraćanje u svakodnevni život.

Operacija obično traje od 45 minuta do 2 sata i obavlja se najčešće u općoj anesteziji. Bolničko liječenje nije neophodno, a pacijent može ići kući već za 4 sata nakon zahvata, iako neki kirurzi zahtijevaju od pacijenta ostanak u klinici 24 sata nakon zahvata.

Do uklanjanja tampona i maske pacijent diše na usta, a za to vrijeme otok se povlači u najvećoj mjeri. Brzo se uključujete u normalan život, ali se nekoliko dana moraju izbjegavati aktivnosti koje podižu krvni tlak. Što se tiče komplikacija, moguća je pojava otoka oko očiju i okolnog tkiva.

Krajnji cilj korekcije nosa, u biti je dobiti nos koji izgleda prirodno i ne uočava se posebno na  vašem licu.kirurg | operativni zahvat | estetska kirurgija | nos | korekcija nosa | devijacija septuma |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana