Potvrđena još 4 slučaja svinjske gripe u Hrvatskoj

Potvrđena još 4 slučaja svinjske gripe u Hrvatskoj

Svi novi pacijenti su sa područja Zagreba, mlađe su osobe i boluju od lakšeg oblika svinjske gripe, te su upućeni na kućno liječenje.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo potvrdio je pojavu još 4 slučaja svinjske gripe u Hrvatskoj. Broj oboljelih od virusa H1N1 se tako popeo na 14 osoba, a sve osobe, osim jedne su se zarazile u inozemstvu.

Svi novi pacijenti su sa područja Zagreba, mlađe su osobe i boluju od lakšeg oblika svinjske gripe, te su upućeni na kućno liječenje. Samo jedan pacijent od ova četiri nije boravio u inozemstvu, ali je majka zaražene djevojke.
Do sada zaraženi pacijenti su boravili u SAD, Velikoj Britaniji, Australiji i Grčkoj.

Svjetska zdravstvena organizacija je odobrila proizvođačima da krenu u proizvodnju cjepiva protiv svinjske gripe, jer je to možda jedini način zaustavljanja ovog virusa. Preporuča se i cijepljenje svih zdravstvenih djelatnika koji su u svakodnevnom kontaktu sa pacijentima, kao i cijepljenje svih ostalih građana, prema listi prioriteta.

Ministarstvo zdravstva u svakoj državi mora odlučiti kolika je opasnost zaraze u njihovoj zemlji (ovisno o broju oboljelih) i koje osobe bi se trebale prve cijepiti, jer su najugroženije, a koje osobe se mogu kasnije cijepiti. U svakom slučaju, svaka bi država trebala imati dovoljan broj cjepiva za sve građane.H1N1 | cjepivo | svinjska gripa | virus |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana