Savjeti za depilaciju

Savjeti za depilaciju

Koja vrsta depilacije odgovara vašoj koži? Krema za depilaciju, vosak ili električni depilator? Kod kuće ili u kozmetičkom salonu? Evo par savjeta, kako biste lakše donijeli odluku.

Depilacija voskom

Depilacija voskom je najbolnija metoda za otklanjanje dlačica. Bez obzira na to da li koristimo topli ili hladni vosak. Vosak se nanosi na kožu i povlači jednim potezom u smjeru suprotnom od rasta dlačica, izvlačeći ih iz korijena. Da bi depilacija bila uspješna, potrebno je da dlačice budu dužine 3 do 5 milimetara, ali se nakon uklanjanja neće pojaviti na površini kože naredna tri tjedna. Ženama koje depiliraju cijele noge i prepone, preporuča se depilacija voskom u kozmetičkim salonima, koju obavljaju stručne osobe, kako ne bi došlo do oštećenja kože ili bilo kojeg drugog problema, jer je osobito koža na preponama osjetljiva. Žene koje depiliraju voskom samo potkoljenice mogu kupiti specijalne trake sa voskom za depilaciju i prema uputama obaviti depilaciju i u svom domu. 


Krema za depilaciju

Otklanjanje dlačica kremom je najnježnija metoda, ali podjednako efektna kao i agresivnije metode. Sastojci krema za depilaciju prodiru u kožu kroz pore i uništavaju dlake u korijenu. Dovoljno je kremu namazati na određeno područje i ostaviti nekoliko minuta, pa potom isprati zajedno sa dlakama koje su otpale. Prije uporabe obvezno testirajte kremu na koži prema uputama, jer u određenim slučajevima mogu izazvati alergijske reakcije. Također je potrebno prije kupovine provjeriti kojom kremom možete tretirati određena područja, a koja ne. Nakon depilacije kremom dlačice izrastaju nakon 7 do 10 dana. Ovu vrstu depilacije mogu koristiti samo žene koje imaju izrazito meke i svijetle dlake, jer se kremom za depilaciju ne mogu ukloniti tamne i jake dlake.


Električni depilatori

Električni depilatori otklanjaju dlačice iz korijena, pa koža ostaje glatka i do 4 tjedna. Žene s osjetljivijom kožom možda će u početku osjećati bol tijekom depilacije, ali se koža brzo navikne na ovaj pomalo neugodan osjećaj. Ako imate izrazito osjetljivu kožu sklonu iritacijama, odaberite jedan od novijih aparata koji imaju dodatak za ublažavanje boli. Prednost ove depilacije jeste u tome što ovi aparati mogu otkloniti dlačice i dužine pola milimetra, prije nego postanu jasno vidljive. A kada dlake izrastu, nisu oštre, već tanke i mekše na dodir.


Brijanje

Brijanje je sigurno najbrža i najlakša metoda za otklanjanje neželjenih dlačica. Dovoljno je samo pokvasiti kožu, nanijeti gel za brijanje i povlačiti britvicu po koži u smjeru suprotnom od rasta dlaka. Negativna strana ovog načina depilacije je u tome što dlačice izrastaju već nakon 2-3 dana i oštre su na dodir.


Laserska epilacija

Najmodernija i najefikasnija metoda u borbi protiv neželjenih dlaka svakako je laserska epilacija, koju obavljaju isključivo stručne osobe. Laserski snop, koji se pretvara u toplinu, efikasno otklanja tamne dlake, potpuno je bezopasan i osobito se preporuča kao terapija u slučaju dlaka koje ostaju pod kožom i ne mogu izbiti na površinu. Laserom se mogu tretirati svi dijelovi tijela, osim predjela oko očiju.depilacija | kozmetički salon | depilacija voskom | dlake | laserska epilacija | dlaka | električni depilator | krema za depilaciju | vosak | koža | brijanje | laser |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana