Sigurnost djeteta u domu

Sigurnost djeteta u domu

Mala djeca iz znatiželje diraju sve stvari po stanu, a naravno ne znaju pri tome što je sigurno za njih a što ne. Zato im vi kao roditelj morate omogućiti sigurnost.

Zamaskirajte utičnice i kablove

Zaštitite utičnice, sakrijte produžne i telefonske kablove. Najbolje je uvući ih u zaštitni kabel, skriti iza namještaja ili zalijepiti specijalnim trakama za parket. Sami odaberite način na koji ćete to uraditi, ali u svakom slučaju ih sakrijte.


Sklanjajte kemikalije daleko od djeteta

Kemikalije ostavljajte na posebna mjesta, koja djeca ne mogu nikako dohvatiti. Sklonite i zubne paste, vitaminske tablete i lijekove, šampone, deterdžente i bilo što drugo, što bi moglo biti opasno po dijete. Pomislite uvijek na to da dijete ne razlikuje tekući deterdžent ili bočicu sa balzamom od sokova, a lijekove od bombona, pa mu ih zato morate skloniti sa vidnog polja i dosega ruke. Isto važi i za metalne novčiće, nakit, baterije ili bilo što drugo što može dijete staviti u usta i progutati.


Ne pušite u blizini djeteta i sklonite pepeljare od njega

Najbolje bi bilo da ne pušite uopće, ali ako već pušite, onda se sklonite od djeteta kada odlučite zapaliti cigaretu, pa izađite u dvorište ili na balkon. Dim cigarete je jako štetan za djecu, a pepeljare, upaljači i kutije sa cigaretama nikako nisu poželjne u blizini djeteta, pa ih tako držite na terasi, nekoj visokoj komodi ili polici, kako ih dijete ne bi moglo nikako dirati.


Oprezno kada peglate

Čim završite peglanje, isključite peglu iz struje i stavite je na neko visoko mjesto koje vaše dijete ne može nikako dohvatiti. Pri tom vodite računa i na kabel od pegle, kako se ne bi dogodilo da ga dijete može povući i srušiti peglu na sebe.


Sklonite višak predmeta sa stola koje dijete može dohvatiti

Stolovi u dnevnim boravcima su najčešće toliko niski da ih dijete može dohvatiti čim prohoda. Iz tog razloga prestanite stavljati na taj stol razne predmete koje bi dijete moglo uzeti i koji bi bili opasni za njega. Također bi bilo dobro zaboraviti na stolnjake jedno vrijeme, dok vaše dijete ne bude malo veće, jer se lako može dogoditi da dijete povuče stolnjak rukom i zajedno sa stolnjakom povuče sve predmete sa stola na sebe.dijete | djeca | lijekovi | roditelji | vitaminske tablete | roditelj |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana