Mokrenje u krevet

Mokrenje u krevet

Neka vam dijete samo pomogne pri rješavanju poslova koji su posljedica mokrenja u krevet, kao što je mijenjanje plahte, ali mu naglasite da to pomaganje nije kazna, nego odgovornost.

Djeca ne mokre namjerno u krevet, to je važno imati na umu, osobito ujutro kada po tko zna koji put nađete mokre plahte. Jedno je sigurno, problem se ne rješava kažnjavanjem. Dobro je zadržati smisao za humor u toj situaciji, jer će bez sumnje proći. U međuvremenu pokušajte nešto od slijedećih postupaka.

Ograničite djetetu unos tekućine sat vremena prije spavanja. Ukinite mu pijenje coca-cole i tople čokolade, jer se u njima nalazi kofein, koji nadražuje mokraćni mjehur.
Ako dijete prije spavanja pije šalicu mlijeka, pokušajte mu tjedan ili dva ne davati mlijeko. Neka su djeca alergična na bjelančevine iz mlijeka, osobito na kazein i sirutku, a alergija može uzrokovati mokrenje u krevet.

Pobrinite se da dijete mokri prije spavanja. To neće zaustaviti mokrenje u krevet, ali će biti manje  pohranjene mokraće u mjehuru, a time će se manje i smočiti krevet.
Stvorite mirnu i ugodnu atmosferu prije odlaska na počinak. Gruba i aktivna igra ili čak gledanje uzbudljivog televizijskog programa povećava rizik od mokrenja u krevet. Pročitajte djetetu radije priču ili ga ostavite da je samo čita u krevetu.

Ako dijete ima sedam ili više godina, razmotrite kupovinu alarma za mokrenje u krevetu. To je senzor koji proizvodi zvukove kad detektira vlagu. Kondicionira djecu da prepoznaju potrebu za mokrenjem i da se probude prije nego što se pomokre. Nemojte odustati ako alarm ne riješi problem nakon tjedan ili dva. Kod većine djece poboljšanje se javlja unutar dva mjeseca.

Na dječji krevet stavite vodootporni zaštitni prekrivač madraca, jer on će, ne samo zaštiti madrac, nego i osigurati da nezgodu smatrate samo nezgodom, a ne katastrofom. I vi i dijete spavat ćete bolje jer ćete znat da se ne trebate brinuti zbog štete na madracu.

Neka vam dijete samo pomogne pri rješavanju poslova koji su posljedica mokrenja u krevet, kao što je mijenjanje plahte ili oblačenje čiste pidžame, ali mu naglasite da to pomaganje nije kazna, nego odgovornost.

Ako vremenom vidite da su svi vaši pokušaji uzaludni pokušajte se obratiti djetetovom liječniku, a on će vas uputiti kod stručnjaka, koji će vam pomoći u rješavanju ovog problema.tekućina | spavanje | djeca | mokraćni mjehur | dijete | mokrenje u krevet | mokrenje |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana