Kao dvanaestogodišnjakinja počela gubiti kosu

Kao dvanaestogodišnjakinja počela gubiti kosu

Majka Aimee Blinkhorn je kod svoje dvanaestogodišnjakinje kćeri primijetila, dok joj pravila frizuru za odlazak u školsku diskoteku, da na tjemenu njene kćeri postoje mali dijelovi bez kose.

Majka Aimee Blinkhorn je kod svoje dvanaestogodišnjakinje kćeri primijetila, dok joj pravila frizuru za odlazak u školsku diskoteku, da na tjemenu njene kćeri postoje mali dijelovi bez kose. Tada se nijedna od njih dvije nije pretjerano zabrinula, kaže Aimee, koja danas ima 26 godina i živi u Mancehsteru. "Ja sam pretpostavila da je to zbog toga što sam naglo skinula trakicu s kose"  izjavila je Aimee.
Ali u narednih nekoliko mjeseci, na njenoj glavi se pojavilo sve više mjesta na kojima više nije bilo kose. "Više ih nisam mogla prekriti trakom za kosu, pa sam, kako bih sakrila svoju sramotu, u školi nosila šešir", kaže Aimee Blinkhorn.

Liječničkim pretragama je utvrđeno da Aimee ima bolest pod imenom alopecia areata za koju nažalost nema lijeka. Četrnaest godina joj je trebalo da se pomiri sa dijagnozom, a sad je odlučila pozirati fotografu kako bi nadu pružila svim djevojkama koje imaju istu bolest i pomogla im da prihvate same sebe.

Od alopecije areate boluje oko milijun stanovnika Velike Britanije, a bolest češće pogađa žene nego muškarce. Liječnici još uvijek ne znaju što je uzrok bolesti. Vjeruje se da su stres i genetsko naslijeđe mogući uzročnici ove bolesti.

Prije nego je Aimee oboljela, nije imala nikakvih zdravstvenih problema. "Imala sam lijepu, dugu, tamno smeđu kosu", priča Aimee, kojoj je dug period trebao da se oporavi od šoka i pomiri sa sudbinom da joj možda nikada neće narasti nova kosa. "Znala sam plakati i cijelu noć. Htjela sam biti kao svaka druga normalna djevojčica i mrzila bolest koja me čini drugačijom."stres | alopecia areata | Aimee Blinkhorn | kosa |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana