Donacija iz Hrvatskog registra darivatelja koštane srži

Donacija iz Hrvatskog registra darivatelja koštane srži

Drugi puta iz hrvatskog nacionalnog Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži izvršena je donacija matičnih stanica za oboljelog od leukemije.

Drugi puta iz hrvatskog nacionalnog Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži izvršena je donacija matičnih stanica za oboljelog od leukemije. U hrvatskom registru pronađen je odgovarajući darivatelj te je na zahtjev engleskog registra Anthony Nolan proveo postupak prikupljanja matičnih stanica koje su danas dostavljene u Englesku. Iako su imena donora i primatelja matičnih stanica medicinska tajna, ovime se još jednom potvrđuje humanost dobrovoljnih darivatelja hrvatskog registra.

Akcijama Zaklade Ana Rukavina do danas je u Registar upisano preko 33.000 potencijalnih darivatelja od čega je tipizirano  12.575, dok ostali uzorci tek čekaju na tipizaciju.

„Anin san i obećanje koje joj je dano u posljednjim danima života ostvaruje se upravo onako kako je ona zamislila. Vijest da su hrvatski donori spasili već drugi život daje nam veliki poticaj da nastavimo još s većim žarom provoditi naše aktivnosti, a posebno na tipizaciji svih prikupljenih uzorka krvi kako bi Registar postao još operativniji i omogućio još veće šanse u spašavanju života oboljelih.“, naglašava upraviteljica Zaklade, Marija Rukavina.

Zaklada Ana Rukavina osnovana je početkom 2007. godine s misijom sustavnog rada na proširenju Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i osnivanja javne Banke krvi iz pupkovine. Zaklada Ana Rukavina nastavit će se svojom misijom prikupljanja financijskih i drugih resursa za rad i širenje hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i rad  javne Banke matičnih stanica krvi iz pupkovine „Ana Rukavina“.koštana srž | leukemija | Zaklada Ana Rukavina | matične stanice | Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana