Kako do uspješnog braka?

Kako do uspješnog braka?

U čemu je tajna uspješnog braka? U tome da žena treba biti pametnija i obrazovanija od muža i mora biti mlađa od njega 5 godina ili više, tako tvrde britanski znanstvenici.

Tajna sretnog braka je da žena treba biti pametnija od muškarca i najmanje pet godina mlađa, tvrde britanski znanstvenici. Ovakvi bračni parovi će najčešće imati sretniji zajednički život, a naročito ako nijedno od njih dvoje nije ranije bilo u braku, smatra tim znanstvenika sa Univerziteta u Velikoj Britaniji, koji je analizirao ispitivanja više od 1.500 parova koji su u braku ili u dugoj, ozbiljnoj vezi.

Pet godina kasnije, znanstvenici su pronašli većinu od ispitivanih parova, kako bi vidjeli da li su i dalje u stabilnim vezama. Na osnovu istraživanja, znanstvenici su zaključili da, u slučaju kada je žena 5 ili više godina starija od muža, mogućnost razvoda je tri puta veća, nego kada su njih dvoje istih godina.

Međutim, kada je muž 5 ili više godina stariji od žene, šanse za dug i sretan brak su veće nego kada su supružnici istih godina.
Rezultati istraživanja su također pokazali da je za uspješnost braka važnije da je žena pametnija i obrazovanija od muža. Pored toga dobar preduvjet za uspješan brak je i to da nitko od supružnika za sobom nema razvod, kažu znanstvenici. Ali, ukoliko je jedno od njih već bilo u braku, a drugo nije, njihov zajednički brak će biti manje stabilan nego u slučaju da su oboje već prošli kroz isto.

Znanstvenici tvrde da muškarci i žene biraju partnere na temelju osjećanja, fizičke privlačnosti, sličnih ukusa, vjerovanja, stavova i zajedničkih moralnih vrijednosti. Ali oni dodaju i da mnogi vanjski faktori kao što su godine, obrazovanje i porijeklo utječu na sreću u braku.muškarci | bračni parovi | brak | sreća | žene | uspješan brak | sretan brak | razvod |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana