Žena budućnosti

Žena budućnosti

Niže, krupnije žene imaju više djece od viših i mršavijih, pokazali su rezultati istraživanja. Žene sa niskim krvnim tlakom i niskom razinom kolesterola također su imale veće obitelji.

Znanstvenici navode kako imaju do sada najjači dokaz da ljudi nastavljaju evoluciju. Neki biolozi smatraju da su napredak medicine i dobar standard u bogatim dijelovima svijeta zaustavili evoluciju. Bez žestoke borbe za opstanak, kažu biolozi, prirodna selekcija više ne upravlja razvojem naše vrste.

Međutim, Dr Stiven Sterns, kaže kako ima dokaz da nasljedni faktori, poput težine ili visine i dalje utječu na to koliko će djece žena imati i koliko će ona biti zdrava. Žene koje imaju više djece povećavaju šanse da će dobre karakteristike, koje pomažu opstanku, biti prenesene na sljedeće generacije.

Tim Dr. Sternsa je analizirao medicinske podatke 2.238 žena u zreloj dobi, od 1948. godine do danas, koje su prošle kroz menopauzu i ispitali da li su težina, visina, krvni tlak, kolesterol i drugo povezani sa brojem djece koje imaju. Oni su otkrili da su nasljedni faktori, čak i uz uvažavanje elemenata poput obrazovanja, prihoda i zdravlja, u bliskoj vezi sa veličinom obitelji.

Niže, krupnije žene imaju više djece od viših i mršavijih, pokazali su rezultati njihovog istraživanja. Žene sa niskim krvnim tlakom i niskom razinom kolesterola također su imale veće obitelji, kao i one koje su ranije postale majke, ili kod kojih je menopauza počela kasnije.

Ove karakteristike su prenesene i na njihove kćeri, koje također imaju više djece. Ukoliko se ovaj trend nastavi u narednih 10 generacija, tipična žena 2049. godine biće 2 cm niža i  1 kg teža od današnjeg prosjeka. Prvo dijete žena iz budućnosti rodit će 5 mjeseci ranije od prosjeka, a kroz menopauzu će proći 10 mjeseci kasnije.kolesterol | nizak krvni tlak | menopauza | evolucija | žena | Dr Stiven Sterns | žene | nasljedni faktori |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana