Srednje godine

Srednje godine

Srednje godine su period života u kojem treba otkriti tko i što ste i biti ono što jeste. Analizirajte sve aspekte svog života i odlučite na koji način želite da se vaš život ubuduće odvija.

Koliko samo žena (ali i muškaraca) pati od krize srednjih godina, te ih hvata strah čim se približe 40. godini života. Taj strah je pretjeran i bezrazložan, jer su četrdesete i pedesete godine zlatno doba u dosta stvari. U redu, nitko ne može reći da mladost nema svojih prednosti, a neke od njih su glatka i zategnuta koža i neiscrpna energija i snaga. Ali zato četrdesete daju sigurnost, samopouzdanje i odlučnost koju nemamo kada smo mladi. Srednje godine života (40-50) nikako nisu razlog za depresiju. Naprotiv, to je vaš novi početak.

Mislite da je slabljenje mentalnih funkcija u srednjim godinama života česta pojava? Stručnjaci kažu da to nije istina. Funkcije mozga mogu se i poboljšati, ako se on pravilno koristi. Zato stimulirajte svoj mozak svakodnevno, pa makar to bile društvene igre, kvizovi i križaljke. Povećajte unos ribe, povrća, voća, integralnih žitarica i sjemenki u organizam, jer to je hrana dobra za vaš mozak, ali i za usporavanje procesa starenja. Unosite i dovoljne količine cinka, željeza i folne kiseline u prehrani, jer su također dobre za pamćenje i očuvanje mentalnih funkcija.

Srednje godine su najvažniji period života, u kojem treba otkriti tko i što ste i biti ono što jeste, te biti zadovoljni i uživati u sebi. Analizirajte sve aspekte svog života i odlučite na koji način želite da se vaš život ubuduće odvija. Napravite listu od 50 stvari koje želite uraditi. Nema veze da li je to promjena frizure, posla ili mjesta stanovanja ili kupovina kućnog ljubimca. Kada završite listu polako se bacite na posao i s uživanjem radite jednu po jednu stvar sa liste vaših želja.

Budite pozitivni i odlučni. Naučite se odbiti nepoželjne ljude ili njihove zamolbe, ali na ljubazan i taktičan način. Okružite se ljudima koje volite i koji vas vole, a izbacite iz svog života lažne prijatelje. Čitajte, razmišljajte, meditirajte, idite u crkvu ili radite bilo što drugo što vas ispunjava i usrećuje.

Iako u klimakteriju može doći do pada libida, to ne znači da je seksualni život okončan. Puno žena tvrdi da imaju najbolji seks u četrdesetim i pedesetim godinama života, što i nije čudno. Tada već dobro poznaju svoje tijelo, sigurnije su u sebe i sposobnije izraziti svoje potrebe i želje. Možda će opasti učestalost seksa u ovim godinama, ali ne i osjećaj zadovoljstva koji tijekom odnosa. Zato uživajte!muškarac | četrdesete | žena | godine | srednje godine | klimakterij | pedesete | seks | žene | muškarci |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana