Koliko je ženama važan izgled?

Koliko je ženama važan izgled?

Tijekom istraživanja, 1.000 žena, starosti između 35 i 69 godina, tjedan dana nosilo je aparat na kojem bi pritiskale gumb svaki put kada bi osjetile strah zbog starenja ili lošeg izgleda.

Nedavno istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je da žene neprestano brinu za svoj izgled i da svakodnevno sa strahom prate znakove starenja.

Tijekom istraživanja, 1.000 žena, starosti između 35 i 69 godina, tjedan dana nosilo je aparat na kojem bi pritiskale gumb svaki put kada bi osjetile strah zbog starenja ili lošeg izgleda. Ispitanice su, u prosjeku, pritiskale gumb 36 puta dnevno, odnosno 252 puta tjedno. Jedna od njih, starosti 59 godina, izjavila je da je istraživanje pokazalo koliko su žene općenito opsjednute svojim izgledom. Gospođa, koja je prije deset godina uradila face lifting, za tjedan dana pritiskala je gumb 1.400 puta, navodeći da je mislila da će to učiniti i puno više puta.

Ona navodi da je u budnom stanju imala negativnu misao o sebi otprilike svake tri minute, a da je najgori period tijekom dana jutro, odmah nakon buđenja.

Istraživanje je imalo za cilj ustanoviti koliko suvremeno društvo, opsjednuto vanjskim izgledom, generira strah od starenja i pritisak da se što duže održi izgled iz mladosti.žene | face lifting | izgled | starenje |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana