Zimski problemi sa kosom

Zimski problemi sa kosom

Dok se spremate za skijanje, pobrinite se da i vašoj kosi bude dobro. Vunene kape, centralno grijanje, hladan zrak i vjetar najčešći su razlozi zbog kojih vaša kosa zimi „ne sluša”.

Prvom snijegu ste se obradovali i dok se spremate za skijanje, pobrinite se da i vašoj kosi bude dobro. Opadanje kose je česta pojava tijekom zime. Da biste spriječile ovu pojavu, vlasište, od korijena glave, redovito masirajte specijalnim sredstvima. Ova pojava je za većinu nas uznemiravajuća, ali budite mirni ako vam dnevno opadne između 40 i 50 dlaka. Tople, vunene kape, centralno grijanje, hladan zrak i vjetar najčešći su razlozi zbog kojih vas vaša kosa zimi „ne sluša”.  Ovi uzročnici izvlače iz kose masnoću i vlagu, zato brzo nabavite sredstva za njegu vlasišta tijekom zime.

Zbog naglih promjena temperatura pri izlasku iz toplih prostorija na hladan zrak, kosa je puna statičkog elektriciteta. Lak za kosu, gel, vosak i kreme za stiliziranje pomažu kao pravi stilista. Potražite proizvode kao što su pjene za regeneraciju ili vrste voska koji u sebi sadrže vitamine i hranljive sastojke. Lakovi za kosu i drugi učvršćivači ne samo da održavaju volumen kose nego pomažu i u zaštiti od vlage u zraku.

Da ne biste dodatno oštetili kosu sušilom, izvore toplote držite najmanje 20 cm udaljene od glave. Frizeri preporučuju da zbog suhog zraka bar jednom tjedno koristite šampone koji dubinski čiste kosu od nataložene prljavštine. Ako je kosa bojana, koristite dubinske tretmane regeneracije.

Ako ste se odlučili za jednu robnu marku, onda se potrudite da i vaš šampon i omekšivač za kosu, kao i druga sredstva za njegu kose budu iste marke, jer su često i pravljeni tako da dobro funkcioniraju jedan sa drugim.

Jedna od najgorih stvari za kosu je pokušaj da mokru kosu na silu češljate. Najbolje za kosu su četke sa zaobljenim krajevima, a ako imate rijetku kosu trudite se da četka bude što šira i deblja. Za veći volumen frizeri preporučuju korištenje četke promjera najmanje 5 cm.vlasište | zima | frizeri | zrak | šampon | kosa | dlaka |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana