Liposukcija vodom

Liposukcija vodom

Najnovija metoda gdje se voda velikom brzinom ubacuje pod kožu kako bi razbila masne stanice koje se potom uklone. Obećavajuća metoda s obzirom na rezultat, komplikacije i minimalni oporavak.

Poznata je stvar da se ultrazvučna energija koristi za razbijanje masnih stanica već duže vrijeme. Prvi takav uređaj bio je tzv. laser koji je predstavio ultrazvučnu liposukciju. Nakon što se masne stanice razbiju ultrazvučnom energijom, one se potom uklone. Metoda je izuzetno pouzdana i daje odlične rezultate uz minimalne komplikacije. Oporavak je također skraćen u odnosu na klasičnu liposukciju. Nedostatak metode je što je jako spora te se koristi za uklanjanje manjih područja masnog tkiva. U međuvremenu se uređaj tehnički poboljšao i time skratio vrijeme tretmana. Sada je, nakon ultrazvuka, na red došao laser te je nastala tzv. liposukcija potpomognuta laserom, koju mnogi zovu krivim imenom: laserska lipoliza.

Liposukcija potpomognuta laserom do sada je najbolja metoda liposukcije, ne samo po rezultatima nego i po drugim brojnim prednostima, no o njoj sada neću detaljnije govoriti. Pogodite što sad slijedi, nakon laserske i ultrazvučne liposukcije? Slijedi liposukcija vodom. To je trenutno najnovija metoda gdje se voda velikom brzinom ubacuje pod kožu kako bi razbila masne stanice koje se potom uklone. Po pročitanim člancima, ovo je dosta obećavajuća metoda s obzirom na rezultat, komplikacije i minimalni oporavak.

Moguće je da će s vremenom postati sve važniji način uklanjanja neželjenog masnog tkiva. Silno me zanima koji je idući oblik liposukcije? Bitno je znati da se kod ultrazvučne i vodene liposukcije ne postiže efekt zatezanja kože ili je minimalno izražen. Stoga, pazite da se ukloni manja količina neželjenog masnog tkiva kako ne bi zaostao višak kože. To je čest problem klasične liposukcije. Metoda koja istovremeno zateže kožu i uklanja neželjeno masno tkivo je liposukcija potpomognuta laserom. Sve navedene metode odlične su ako se primijene na pravi način i, što je najvažnije, za pravu indikaciju.


Autor: Dr. Dinko Kaliterna

Poliklinika Poliderma

Runjaninova 4, Zagrebliposukcija | ultrazvuk | laserska lipoliza | masno tkivo | liposukcija vodom | laser | masne stanice |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana