Nevidljivi aparatići za zube

Nevidljivi aparatići za zube

Svatko je kandidat za nošenje aparatića, samo je pitanje kojom tehnikom će se liječiti. Moj je zadatak dovesti pacijenta iz zubnog nesklada do lijepih, ravnih i zdravih zubi u najkraćem vremenu.

Zazirete li od “željeznog osmijeha” i nošenja aparatića? Nevidljivi aparatići za zube potpuna su novost na hrvatskom tržištu, a i šire. Kod ove, tzv. lingvalne metode, bravice se umjesto na vanjsku stranu zubi učvršćuju na unutarnju stranu, a zubi se mogu korigirati u svakoj dobi s odličnim rezultatima, i to nakon samo 6 mjeseci.

Ova napredna metoda za većinu ljudi zvuči potpuno nevjerojatno, jer pri samom spomenu riječi ortodoncija zamišljaju velike neugledne mobilne aparatiće i dugotrajne procedure. Također mnogi misle da je prikladna samo za dječju dob. Uz pomoć modernih tehnologija, liječenje danas nema dobnih granica. Jedini uvjet je Vaša želja za ravnim zubima!
Dakle, svatko je kandidat za nošenje aparatića, samo je pitanje kojom tehnikom će se liječiti.....Moj je zadatak dovesti pacijenta iz zubnog nesklada do lijepih, ravnih i zdravih zubi u najkraćem mogućem vremenu.


Nevidljivi aparatići razvili su se sedamdesetih godina u Kaliforniji, kad se stanovitom dr. Cravenu Kurzu obratila Playboyeva zečica za rješenje koje bi joj omogućilo daljnji rad kao modelu....
Danas je tzv. lingvalna metoda prerasla u priznatu tehniku koja naročito privlači ljude istančanijeg smisla za estetiku. Pacijenti ga najčešće požele zbog njegove socijalne prihvatljivosti. No, njegova prednost nije samo u estetici, već i u načinu djelovanja na nepravilnosti.
Bravica s unutarnje strane zuba mnogo efikasnije djeluje na zub nego s vanjske strane. Također, lakše se održava i sam se čisti, jer je dostupniji  žlijezdama slinovnicama. Pacijenti širom svijeta oduševljeni su što se mogu nesmetano smijati, funkcionirati u poslu i imati predivan osmijeh nakon terapije. Ipak, mnogi stomatolozi je ne prakticiraju, jer njezino savladavanje zahtijeva mnogo vremena i truda.
Ostali tehnološki hitovi u ortodonciji kao što su kortikotomija (rezanje kosti odraslih pacijenata kako bi se terapija ubrzala čak 3 do 4 puta ili tzv. AOO metoda - omogućuje da se nepravilni zubi isprave već nakon nekoliko tjedana, osobito je atraktivna za npr. menadžere....), upotreba minivijaka, metoda „social six“ (estetski tretman prednjih zuba lingvalnim bravicama)..daju ortodontu priliku da kvalitetno izvede kontrolirane i precizne pomake zubi u svim željenim smjerovima!
Imperativ svih metoda je kratko vrijeme terapije i društveno podnošljivi ortodontski aparatići, jer ravni zubi nisu estetski hit nego važan dio zdravlja cjelokupnog organizma i njegovog normalnog funkcioniranja u okolini.


Autor: Dr. stom. Aleksandar Gulin

Ortoimplant

Ilica 283, Zagreb

Telefon: +385 (0)1 3703 498kortikotomija | aparatići za zube | ortodoncija | zubi | AOO metoda | zub | Dr. stom. Aleksandar Gulin | nevidljivi aparatići za zube | Poliklinika Ortoimplat | metoda social six |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
  • Neregistrirani korisnik  •  utorak, 13.03.'12 | 17:07

    kortikotomija i nevidljivi aparatic

    Posto sam iz Bosne,imam pitanje,koja je cijena nevidljivog aparatica i koliko dugo treba da se nosi? Kortikotomija-cijena toga? i koliko vremena treba da se to odradi? Hvala

Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana