Nepušači su pametniji od pušača

Nepušači su pametniji od pušača

Pušači imaju niži IQ od nepušača, a što više netko puši to mu je IQ niži, rezultat je istraživanja izraelskih znanstvenika provedenog među 20000 vojnika.

Znanstvenici izraelskog medicinskog centra otkrili su da mladići koji puše kutiju cigareta na dan imaju u prosjeku za 7,5 bodova niži IQ od nepušača. Među ispitanicima bilo je 68% nepušača, 28% pušača i 4% bivših pušača.
Prosječan IQ nepušača bio je 101, a pušača 94. Razina inteligencije je polako padala s količinom popušenih cigareta, pa je tako bila 98 kod onih koji puše do pet cigareta na dan, a 90 u onih koji popuše kutiju i više.
U istraživanju je učestvovalo i 70 "parova" braće od kojih je jedan bio pušač, a drugi ne. I u tim je slučajevima utvrđeno da brat nepušač ima veći IQ od pušača.

Izraelski znanstvenici su na temelju tih rezultata zaključili da je veća vjerojatnost da će se osobe s nižim IQ-om prije odlučiti za pušenje nego da pušenje ljude čini glupljima. Rezultati njihovog istraživanja objavljeni su u američkom medicinskom časopisu Addiction.IQ | pušači | cigareta | pušenje | nepušači |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana