Skeniranje nosa novi vid biometrije

Skeniranje nosa novi vid biometrije

Skeniranje nosa moglo bi se pokazati djelotvornijim od provjere otisaka prstiju, pokazuje istraživanje. S obzirom na to da ih je teško prikriti, nosevi bi mogli odigrati važnu ulogu u identificiranju.

Prilikom ispitivanja nosevi dragovoljaca skenirani su u 3D tehnologiji i utvrđeno je da postoji 6 glavnih tipova: rimski, grčki, nubijski, orlovski, prćasti i podignuti.
S obzirom na to da ih je teško prikriti, nosevi bi mogli odigrati značajnu ulogu u identificiranju osoba. Nosevi su istaknuti dio lica, ali i pored toga njihovo korištenje u biometriji je nedovoljno istraženo. Istraživači koriste sustav nazvan "Foto lice", koji služi za 3D skeniranje. Njime se vrši nekoliko mjerenja dimenzija nosa, a softver je u stanju identificirati nos na osnovu ovih čimbenika.
U praksi ova vrsta identificiranja još uvijek nije uspješna kao identifikacija preko zjenica, ali korištenje nosa u biometriji ima svoje prednosti i mane. Ne postoji biometrija koja je u stanju riješiti sve probleme. Provjera zjenica je moćno sredstvo, ali može doći do otežavanja prilikom korištenja kapi za oči ili nošenja naočala. Uši, koje također mogu biti značajne prilikom detektiranja, mogu se lako prekriti kosom.
Naravno, možete slomiti nos ili nositi lažni nos, a isto tako možete se podvrgnuti i plastičnoj kirurgiji, ali je to već drastično mijenja vaš izgled. Najefikasnije bi bilo da se u budućnosti ova metoda koristi u kombinaciji sa ostalim metodama. U istraživanju je u početku učestvovalo 40 osoba, a kasnije se pridružilo još 160 dragovoljaca.biometrija | zjenice | nosevi | nos |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana