Botoks smanjuje kroničnu bol

Botoks smanjuje kroničnu bol

Dok standardna injekcija ublažava bol tijekom tri dana, dodatna korist botoksa je to što djelovanje injekcije koja paralizira živce traje i do tri mjeseca, bez neželjenih djelovanja.

Osim što „pegla“ bore, botoks ublažava i bol, potvrdilo je još jedno istraživanje. Istovremeno, protivnici ove terapije upozoravaju da injekcije mogu izazvati i štetno djelovanje.
Već neko vrijeme injekcije botoksa se koriste protiv bola u vratu, leđima i glavi. Već smo pisali o tome da pomaže i kod migrene.
Naime, dok standardna injekcija ublažava bol tijekom tri dana, dodatna korist botoksa je to što djelovanje injekcije koja paralizira živce traje i do tri mjeseca, bez neželjenih djelovanja.
Ipak, u rukama nestručnih osoba botoks može imati loš utjecaj na živčani sustav. Ako se ne pripremi na pravilan način, postaje otrovan. Neki znanstvenici čak tvrde kako botoks ni nema učinak na kroničnu bol.

U istraživanju koje je trajalo 17 mjeseci učestvovalo je tek 8 ispitanika kojima je u bolno mjesto ubrizgano oko 9 injekcija botoksa. Po završetku istraživanja, svi su se osjećali bolje jer im je kroničan bol znatno ublažen. Statistika pokazuje da 5 do 26 osoba na 100.000 stanovnika pati od neke vrste kroničnog bola.migrena | živčani sustav | botoks | injekcije | kronična bol |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana