Tko više radi, žene ili muškarci?

Tko više radi, žene ili muškarci?

Muškarci svakog dana imaju pola sata više slobodnog vremena nego žene, potvrđuju istraživanja Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).

Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) je radila istraživanje u svojim zemljama članicama (30 uglavnom ekonomski razvijenijih zemalja) i došla do zaključka da muškarci imaju više vremena za gledanje televizije, druženje, sport i hobi, a žene više rade.
„Vlade i kompanije bi trebale poticati jednakost spolova“, kaže se u izvještaju i apelira se na ulaganje napora, kako bi žene bile ravnopravne.
Međutim, ako se uzmu u obzir raniji izvještaji ove organizacije, zaključci bi bili nešto drugačiji.
U ranijim izvještajima su aktivnosti kao što su kupovina, uljepšavanje ili duža pauza za ručak, uračunati kao "posao" a ne "slobodno vrijeme". Ukoliko bi se i te aktivnosti smatrale odmorom i užitkom, onda bi jedan Britanac, na primjer, imao samo 10 minuta više vremena za odmor nego žena.
Ovako su "na snazi" podaci koji kažu da prosječan Britanac dnevno ima 32 minuta više slobodnog vremena nego Britanka, Francuz 33, Nijemac 22, a Talijan čak 80 minuta više nego Talijanka. U organizaciji tvrde i da je važno da žene i muškarci biraju kako provoditi svoje slobodno vrijeme i da žene nekada same biraju rad, osobito kada je u pitanju briga o djeci.OECD | Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj | slobodno vrijeme | muškarci | rad | žene |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana