Vježbe za stopala

Uzmite mekan ručnik i savijte ga nekoliko puta. Stanite na ručnik i podignite jedno stopalo. Pokušajte se održati jednu minutu oslanjajući se na drugu nogu.

Toplije vrijeme ne godi osobama koje imaju problem s cirkulacijom i krvnim žilama, pa se često žale na otečene i bolne noge. Od ovih problema možda još više pate osobe koje veći dio dana provedu na nogama. Uslijed dugotrajnog stajanja dolazi do povišenja venskog tlaka i slabijeg protoka krvi kroz krvne žile, pa se javlja osjećaj težine i bola u nogama. Ove neugodne tegobe mogu se ublažiti jednostavnim vježbama. Ako ih prakticirate navečer pred spavanje, potaknut ćete cirkulaciju i smanjiti otok na nogama. Vježbe ujedno opuštaju i jačaju stopala.


I vježba

Vježbu za prste radite bosih nogu. Na pod stavite dva lista novina i prstima uhvatite, gnječite i trgajte novine. To je idealna vježba za pokretljivost muskulature nožnih prstiju.


II vježba

Sjedite na stolicu s ispravljenim leđima. Jedna noga je oslonjena na tlo pod pravim kutom, a drugu ispružite i oslonite na petu. Na gornji dio stopala stavite neki teret, na primjer vrećicu sa 1 kg riže, pa prste povlačite u pravcu koljena. Uradite vježbu deset puta, pa promijenite nogu.


III vježba

Uzmite mekan ručnik i savijte ga nekoliko puta. Stanite na ručnik i podignite jedno stopalo. Pokušajte se održati jednu minutu oslanjajući se na drugu nogu.stopala | vježbe | cirkulacija | noge | krvne žile |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana