Cink

Cink

Pored suhe kose i kože bez sjaja i elastičnosti, prvi znak nedostatka cinka u organizmu jesu tanki i lomljivi nokti. Noktima je potreban cink kako bi ostali jaki i zdravi.

Poznato je da su se egipatske princeze voljele kupati u mlijeku, koje predstavlja bogat izvor cinka. Cink nije poznat kao mineral ljepote bez razloga. On je čudotvorno sredstvo za ljepšu i zdraviju kožu, kosu i nokte.

Istraživanja pokazuju da više od 33% svjetske populacije pati od nedostatka cinka i da je preporučena dnevna doza cinka 15 mg, a za trudnice 30 mg. Unos cinka u organizam pomaže rast kose, štiti je od lomljenja i nedostatka sjaja. Cink poboljšava stanje kože glave i kose jer dokazano pomaže u borbi protiv gljivica koje uzrokuju stvaranje prhuti.

Čak i ako nemate neki poseban razlog da se žalite na svoju kožu, zahvaljujući cinku ona može ostati čista, elastična i zdrava. Kod problematične kože s aknama ili ekcemom cink se pokazao kao djelotvoran jer je odličan regulator masnoće kože.

Pored suhe kose i kože bez sjaja i elastičnosti, prvi znak nedostatka cinka u organizmu jesu tanki nokti koji se gule. Noktima je također potreban cink kako bi sintetizirali dovoljno proteina i ostali jaki i zdravi.

Namirnice koje su bogate cinkom su: pšenične klice i žitarice, sjemenke suncokreta i sezama, plodovi mora, soja, grašak, orasi, lješnjaci, bademi, nemasno mlijeko i meso, riba, jaja, kikiriki i kupus.mineral | nokti | cink | kosa |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana