Udate žene su sklonije debljanju

Udate žene su sklonije debljanju

Godinu dana posle sudbonosnog „da“ 22 % žena udeblja se 6 kilograma. Zašto žene u braku prestaju mariti za svoj fizički izgled i da li za to krive sebe?

Pivski trbuščić, karakterističan za muškarce koji su u dugoj vezi ili braku, već je svim pripadnicama ljepšeg spola normalna pojava. Ali, da ni žene koje uplove u bračnu luku svojim partnerima ne ostaju dužne, kada je riječ o gomilanju kilograma i zanemarivanju vlastitog izgleda, dokazala su brojna istraživanja.

Samo godinu dana prošlo je od izgovaranja sudbonosnog „da“ osobi koju volite. Isto tako, pre samo 12 mjeseci stali ste u konfekcijski broj 38, a ravan trbuh ste rado isticali užim majicama. Lijepe uspomene, zar ne? Danas, stojite pred ogledalom i tužno promatrate svoje tijelo pitajući se što se to dogodilo za tako kratko vrijeme.
Trbuh više nije ravan kao prije, ne ulazite ni u jedne traperice, a ruke i bedra više nisu onako gipki i zategnuti kao prije. To je surova stvarnost.

Da niste jedina kojoj se u braku „dogodio“ kilogram više, pokazalo je istraživanje prema kojem se 22 % žena za samo 365 dana od dana svog vjenčanja udeblja oko 6 kilograma.
I eto vas, zajedno sa partnerom, na optuženičkoj klupi.
On, u koga ste donedavno upirali prstom i prigovarali mu zbog mišića na trbuhu koji su se otopili poput maslaca, sada vam bez srama može pogledati u oči i reći to isto.

Zbog čega se događaju te promjene u tako kratkom vremenu, stručnjaci daju dva odgovora. Naime, nakon što žene „upecaju“ svog muškarca, više se ne trebaju dokazivati svojim nakon ulaska u brak više nije motivirana za održavanje svoje vitke linije, jer su ostvarile svoj cilj.
Drugi razlog je taj da novopečene supruge, kada se nađu u novoj ulozi, počinju brinuti o nekim drugim stvarima, pa više nemaju vremena da razmišljaju o svom izgledu.

Stručnjaci tvrde da je riječ o uobičajenom ponašanju, jer ljudi koji žive zajedno obično jedu zajedno, pripremaju veće obroke od onih koje su konzumirali dok su bili sami i češće jedu vani nego što su imali običaj prije braka. Za povećanje broja kilograma zaslužno je i izležavanje ispred televizora.kilogrami | muškarci | trbuh | brak | žene |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana