Muškarci nisu s Marsa, a žene nisu s Venere

Muškarci nisu s Marsa, a žene nisu s Venere

Postoje stereotipi da su žene brbljivice koje samo pričaju o emocijama i muškarcima kao osobama koje rijetko govore i nikada ne plaču. Istraživanja pokazuju suprotno.

Muškarci nisu s Marsa, a žene nisu s Venere. Dva suprotna spola govore istim jezikom, a razlike u komunikaciji između spolova su neznatne.
Postoje stereotipi da su žene nezaustavljive brbljivice koje samo pričaju o emocijama i muškarcima kao osobama koje rijetko govore, a nikada ne plaču. Istraživanja pokazuju suprotno, muškarci pričaju više od žena.

Takva lažna mišljenja stvaraju nepotrebnu prazninu između spolova i uvjeravaju kako je komunikacija između spolova teška i neizvodiva.

Pa ipak, i muškarcima i ženama podjednako treba razgovor, a trebaju im i zajednička rješenja problema na koje svakodnevno nailaze.

Zato ako vaš dragi kaže kako ima problema na poslu, umjesto stotinu pitanja koja biste ga do tada pitali, pustite njega neka govori. Predložite mu neko rješenje problema koji ima. Čak i ako ga ne uvaži, znat će da se suosjećate sa njim.
Isto važi i obrnuto. Kada ste tužni, njegovo rame bi trebalo biti tu za vas, s tom razlikom što će on pokušati što prije riješiti vaš problem.žene | muškarci | spolovi |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana