Hormon seksa (estradiol) kriv za nevjerstvo

Hormon seksa (estradiol) kriv za nevjerstvo

Studija nudi nove dokaze da psihološki mehanizmi i dalje igraju ključnu ulogu u seksualnoj motivaciji i ponašanju žene.

Dr. Durante i Li su zapravo, istraživali odnose između estradiola, hormona kojeg luče jajnici i koji je tijesno povezan sa plodnošću i seksualne motivacije nakon anketiranja 52 studentice koje nisu koristile kontracepciju. Učesnice su bile stare između 17 i 30 godina.

Istraživači su potom mjerili razinu hormona u njihovom organizmu u dvije "točke" tijekom ovulacijskog ciklusa a potom zatražili da svaka od žena ocijeni vlastitu fizičku privlačnost. Neovisni promatrači su potom također mjerili njihovu fizičku atraktivnost.

Učesnice su također tijekom istraživanja odgovarale na pitanja koja su mjerila njihovu sklonost ka nevjerstvu i prevari stalnog partnera. Utvrđeno je da je razina estradiola kod žena usko povezana s mišljenjem o vlastitoj fizičkoj privlačnosti.

Žene sa visokom razinom hormona također su pokazivale veliku spremnost na flert, ljubljenje i ulazak u o seksualne odnose sa novim, do tada nepoznatim partnerom, ali nisu bile izuzetno raspoložene za "seks za jednu noć".

Međutim, razina estradiola bila je negativno povezana sa ženinim seksualnim zadovoljstvom koje joj pruža "glavni partner". Nalazi pokazuju da izuzetno plodne žene njihovi stalni, partneri rijetko seksualno zadovoljavaju zbog čega su vrlo lako spremne da utjehu i zadovoljstvo potraže u zagrljaju drugog muškarca. Ipak, to ne znači da su sve žene bogate estradiolom i  spremne upustiti se u seks za jednu noć.nevjerstvo | estradiol | hormon seksa | seks | partner | hormon |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana