Angiomi

Laser je tretman izbora za uklanjanje angioma. U početku nakon tretmana nastaje manja krasta, ili angiom poprimi crnu boju, a tijekom narednih dana nestaje u cijelosti.

Angiom nastaje rastom krvnih žila koje se udružuju i tvore crvenkaste tvorbe, najčešće po trupu. Smatra se da uz genetiku važnu ulogu imaju ženski hormoni u žena, iako se angiomi pojavljuju i u muškaraca. Najčešće se radi o više angioma, a pojedinačni se znatno rjeđe pojavljuju. Nemaju nikakav utjecaj na zdravlje, osim narušavanja estetskog izgleda.

Laser je tretman izbora za uklanjanje angioma. U početku nakon tretmana nastaje manja krasta, ili angiom poprimi crnu boju, a tijekom narednih dana nestaje u cijelosti. Tretman je bezbolan, a osjetljivije osobe mogu osjetiti manje peckanje. Iako broj tretmana ovisi o broju promjena, prosječno je potrebno 1 do 2 tretmana. Tretirani angiomi nestaju zauvijek. Tijekom života moguć je nastanak novih promjena, koje se mogu tretirati bez ograničenja.


Neomidij yag laser

Optička energija spali angiom koji tvore krvne žile. Kao znak uspješnog tretmana angiom pocrni te kroz narednih 5-10 dana sam otpadne. Kroz to vrijeme je potrebno mazati tretirano mjesto s antibiotskom kremom. Tretman ne boli. Potrebno je uglavnom 1 tretman. Kod većih i starijih angioma ima više vezivnog tkiva te nekad treba korigirati manji dio ako je preostao.


Pulse dye laser

Indentično sve kao kod neodimij yag lasera samo postoji mogućnost manje modrice koja brzo prolazi.


Aft tretman

Nije baš predviđen kao metoda izbora za uklanjanje angioma ali se može koristiti kod manjih angioma.


Autor: Dr. Dinko Kaliterna

Poliklinika Poliderma

Runjaninova 4, ZagrebPoliklinika Poliderma | tretman | angiomi | laser | angiom | Dr.Dinko Kaliterna |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana