Pretilost i seksualni život

Pretilost i seksualni život

Najnovija istraživanja pokazuju da je broj neplaniranih trudnoća četiri puta veći među neudatim pretilim ženama nego među njihovim vršnjakinjama prosječne tjelesne težine.

Utvrđeno je da su pretile žene manje spremne prihvatiti savjete za sprječavanje neželjene trudnoće kao i korištenje kontracepcije. U isto vrijeme, pretili muškarci imaju manje seksualnih partnerica i mnogo češće nego muškarci normalne težine pate od erektilne disfunkcije i spolno prenosivih bolesti.

Pretilost postaje jedna od najbrže rastućih pandemija modernog doba ali se detalji njenog utjecaja na seksualno zdravlje još uvijek istražuju.

Direktorica istraživačkog sektora u Nacionalnom institutu za zdravlje i medicinska istraživanja u Parizu, predvodi istraživanja posljedica koje na seksualni život i seksualno zdravlje u cjelini ima pretilost, a osobito kada je riječ o neželjenoj trudnoći, pobačaju i nezadovoljavajućem seksualnom životu. Autori studije, nastale nakon istraživanja, analizirali su seksualni život i ponašanje 12.364 žena i muškaraca u Francuskoj, starosne dobi između 18 i 69 godina, u periodu od godinu dana.

Među učesnicima ankete, 3.651 žena i 2.725 muškaraca imali su normalnu težinu, a 1.010 žena i 1.488 muškaraca bili su pretili. Rezultati su pokazali da 30 % pretilih žena u godini dana nije imalo seksualnog partnera, a da su pretili muškarci u godini dana imali jedva jednu seksualnu partnericu i gotovo svi su patili od erektilne disfunkcije.

Istraživači su došli i do jednog značajnog podatka, pretili muškarci mlađi od 30 godina često su patili od spolno prenosivih infekcija. U isto vrijeme, pretile žene pet puta češće nego njihove vršnjakinje prosječne tjelesne težine, seksualnog partnera nalaze preko Interneta, a najčešće i on pati od pretilosti i rijetko seks smatraju važnim za normalnu životnu svakodnevicu.

Autori istraživanja pretpostavljaju da životno okruženje i pritisak društva, nizak stupanj samopoštovanja i zabrinutost zbog tjelesnog izgleda uvelike doprinose takvom shvaćanju seksa.erektilna disfunkcija | seksualni život | seks | žene | muškarci | pretilost | spolno prenosive bolesti | seksualni partner |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana