Liječnik urezao ime na maternici

Liječnik urezao ime na maternici

Pacijentica je podnijela tužbu protiv liječnika nakon što je on urezao njeno ime na maternici koja joj je uklonjena. On je ovaj postupak nazvao „prijateljskom gestom“.

U Lipnju 2009. godine, Dr. Red Alinsod je operirao Ingrid Paulicivic u njegovoj ordinaciji. Dr. Red Alinsod je koristio „električne skalpele da bi urezao“ ime „Ingrid“ na njenoj maternici, sudeći po izvještaju Višeg suda napravljenom u Rujnu.

Ingrid Paulicivic (47) kaže da je imala opekline na nogama od igre doktora Alinsoda i rekla je da to urezivanje imena „nije imalo medicinsku svrhu i razlog“. Njeni odvjetnici smatraju da je ovo ponašanje bizarno i da se doktor „ zabavljao.“

Alinsod tvrdi da je razlog za obilježavanje organa bio to što „nije želio da ga pomiješa sa drugim organima“ i prije toga nije uradio to nijednom pacijentu. Također, priznaje da to nije standardna praksa za identifikaciju organa. Ime pacijenta se upisuje na ubrusu ili štapiću koji se nalazi pored organa.

Alinsod (50) je rekao se „osjećao slobodnim da ispiše njeno ime na maternici“ jer mu je Ingrid Paulicivic bila dobra prijateljica, pa je čak to nazvao „prijateljskom gestom“.

Međutim, odvjetnici pacijentice kažu da je ona liječnika upoznala tek prilikom prvog pregleda. Ona je saznala da je njeno ime urezano na organu nakon što se požalila Alinsodu na opekline na nogama tijekom sljedeće posjete i vidjela digitalne fotografije urađene tijekom operacije.Dr Red Alinsod | opekline | liječnik | pacijentica | organ | maternica |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana