NAGRADNA IGRA: Osvojite tretmane u Slanoj sobi!

NAGRADNA IGRA: Osvojite tretmane u Slanoj sobi!

Slana soba vas nagrađuje besplatnim terapijama. Nagradna igra specijalno za posjetitelje portala Moje zdravlje!

Slana soba je prostorija čiji su zidovi, strop i pod potpuno prekriveni solju. Posebnim uređajem koji se zove halogenerator za vrijeme trajanja terapije u sobu se upuhuju sitne najfinije čestice kamene soli stvarajući mikroklimu kakva se nalazi u slanim spiljama, a terapija koja se provodi u slanim sobama službeno se naziva haloterapija.

Terapija za odrasle traje 40 minuta u iznimno ugodnom i opuštajućem okruženju. Osobe sjede u relax foteljama uz laganu, meditativnu glazbu i prigušenu rasvjetu u boji. Prirodna kamena sol je i prirodni hipnotik tako da određeni broj osoba dio terapije provedu spavajući. U slanoj sobi, osim terapije solju, na osobe povoljno djeluju i ostale komplementarne terapije: kromoterapija i zvukoterapija a i hodanje po podu prekrivenom solju u sloju debljine cca 15 cm je ujedno i lagana masaža stopala poznatija pod nazivom refleksoterapija.

Slana soba za djecu je prava dječja igraonica „u slanom“. Terapija za djecu traje 20 minuta i djeca terapiju primaju kroz igru. Sol koja se nalazi na podu asocira ih na pijesak sa plaže čemu dodatno doprinose i igračke koje su im na raspolaganju a to su kantice, lopatice, grabljice.... Djeca u sobi obvezno borave u pratnji osobe koja ih je dovela (roditelj, baka, djed, teta..)  Soba je potpuno obložena sa solju iz razloga što sol čuva vlagu i temperaturu tog prostora i ujedno ga čini gotovo aseptičnim.
Pozitivan učinak terapije ogleda se i kroz činjenicu da djeca uz terapije manje pobolijevaju, skraćuje im se trajanje bolesti i manje izostaju iz vrtića i škola, a odrasli pacijenti bolje podnose radne napore i time manje izostaju s posla.

Haloterapija ili terapija solju koja se provodi u slanim sobama je prirodna, dokazano učinkovita metoda koja rješava tegobe koje uzrokuju: astma, bronhitis, alergije, rinitis, sinusitis, laringitis, tonzilitis, općenito svi problemi dišnih putova, ali isto tako se preporuča i pušačima kao pomoć kod odvikavanja od pušenja, zatim kod kožnih problema (psorijaza, dermatitis), te za jačanje organizma i podizanje imuniteta.
Više o slanoj sobi pročitajte u članku Haloterapija (terapija solju).


Slana soba ovim putem nagrađuje posjetitelje portala Moje zdravlje besplatnim haloterapijama.
Prvih pet posjetitelja koji pošalju svoje podatke na e-mail adresu kontaezdravlje.net dobit će po dvije besplatne terapije u Slanoj sobi.Slana soba | halogenerator | terapija solju | terapija | haloterapija |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana