Pate li muškarci od postporođajne depresije?

Pate li muškarci od postporođajne depresije?

U prvoj godini očinstva 3% očeva je patilo od depresije. Taj broj je porastao na 10% kada je dijete napunilo četiri godine.

U svrhu istraživanja znanstvenici su ispitali 87.000 obitelji od 1993. do 2007. godine i identificirali one kojima je dijagnostificirana depresija, pa su im psiholozi propisali antidepresive. U prvoj godini očinstva 3% očeva je patilo od depresije. Taj broj je porastao na 10% kada je dijete napunilo četiri godine, za 16% u djetetovoj osmoj godini, a 21% kada je dijete napunilo 12 godina. U međuvremenu 13% žena pati od depresije do djetetove prve godine. Broj žena koje su pale u depresiju porastao je za čak 39% kada su djeca napunila 12 godina.

Depresiju izazivaju dodatne obveze koje su vezane uz djecu i nedostatak spavanja i veći pritisak, rekao je profesor Steve Field, predstavnik britanskih liječnika. Ovo istraživanje trebalo bi poboljšati kvalitetu života očeva i osigurati im mogućnost odlaska na terapiju ako je to potrebno.dijete | depresija | očinstvo | postporođajna depresija |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana