Tablete za kontracepciju

Tablete za kontracepciju

Tijekom ljetovanja gotovo da nema žene koja ne poželi nesmetano uživati u kupanju, ali većina se prije nego što posegne za tabletom za kontracepciju zapita koliko je bezopasna.

Suvremene tablete za kontracepciju pružaju dosta pogodnosti u planiranju menstrualnog ciklusa, jer osim što efikasno sprečavaju neželjenu trudnoću i čuvaju reproduktivno zdravlje žene, omogućavaju planiranje mjesečnih krvarenja. Sasvim sigurno mogu da ih koristiti i vrlo mlade djevojke.

Odlaganje menstrualnog ciklusa je moguće postići ako žena, koja već uzima tablete u režimu 21/7, ne pravi pauzu između dvije kutije, već odmah nastavlja sa sljedećom kutijom. Ukoliko pije tablete u režimu 24/4, onda ne uzima posljednje četiri tablete, već nastavlja novu kutiju. Upotreba kontracepcijskih tableta čini uživanje u ljetnim radostima potpuno mogućim, a također čini materična krvarenja predvidivim, manje obilnim i bezbolnim, doprinosi lijepom izgledu i otklanja strah od trudnoće. Pri tom je moguće neometano izlaganje suncu.

Osobe kojima se zbog teških kroničnih oboljenja, ne preporučuje kontracepcija tabletama ne mogu koristiti ove prednosti. Po prekidu primjene tableta menstrualni ciklus brzo se uspostavlja, a plodnost se potpuno vraća. Utvrđeno je da uporaba tableta za kontracepciju, u ovom takozvanom produženom režimu, nema nepovoljnih utjecaja na organizam.

Ponekad postoji hitna potreba za odlaganjem menstruacije i tada se preporučuju progestagenske tablete, koje je potrebno uzeti tri dana pred očekivanu menstruaciju i piti dok ne želite menstruaciju. Po prekidu korištenja tih tableta, menstruacija dolazi za nekoliko dana i često je obilna, što nije slučaj kod korištenja suvremenih tableta za kontracepciju.tablete za kontracepciju | plodnost | žena | menstruacija | menstrualni ciklus | trudnoća | žene |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana