Dobrim djelima protiv stresa

Dobrim djelima protiv stresa

Negativni efekti stresa u svakodnevnom životu su već potvrđeni, pa je tako poznato i da stres smanjuje imunitet, povećava krvni tlak, te rizik od srčanog i moždanog udara.

Negativni efekti konstantne prisutnosti stresa u svakodnevnom životu već su dokazani u znanstvenim istraživanjima. Tako je potvrđeno i da stres smanjuje imunitet, povećava krvni tlak, stvara rizik od srčanog i moždanog udara, kao i neplodnost.

Istraživanje britanskih znanstvenika pokazalo je da se ovim opasnostima po organizam može stati na put činjenjem dobrih dijela. Grupa muškaraca i žena koji su imali zadatak devet dana biti "dobri" prema svim ljudima oko sebe, pokazali su na testovima znatno nižu razinu stresa i više vjere u vlastite mogućnosti.

Znanstvenici tvrde da organizam ne prepoznaje razliku u malim i velikim dobrim djelima, pa je dovoljno ponekad pomoći susjedima u radovima u vrtu, starijima  i djeci u prelasku ulice i slično. Takvo ponašanje, pokazala su istraživanja, širi se poput virusa, jer motivira druge ljude da i sami učine nešto za svoju obitelj, prijatelje ili susjede.stres | organizam | imunitet | krvni tlak |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana