Veza cvijeća i zdravlja

Veza cvijeća i zdravlja

Tamo gdje je moguće treba držati sobno cvijeće u radnom prostoru, jer biljke upijaju negativna zračenja raznih električnih uređaja iz radnog prostora.

Još su naši stari znali da cvijeće pozitivno utječe na zdravlje, a danas to potvrđuju i brojni stručnjaci iz raznih oblasti. Cvijeće može smanjiti stres, pročistiti zrak, spriječiti djelovanje prašine, širiti ugodan miris, zračiti pozitivnom energijom, upijati elektromagnetna zračenja i skrenuti negativnu energiju.

Sobno cvijeće kanalizira pozitivnu energiju, štiti od buke i ima ulogu u oživljavanju prostora, pa ga treba imati u prostorijama za stanovanje. Cvijeće treba pokrivati pojedine kutove ili oštre linije, tako da "ometa kretanje negativne energije". Boje i ugodni mirisi cvijeća povoljno utječu na ljude kao aromaterapija.

Znanstvenici tvrde da cvijeće u kući, dvorištu ili na terasi, doprinosi boljem zdravlju ljudi, a osobito povoljno djeluje protiv stresa i depresije. Cvijeće u kući možete staviti u dnevnu sobu, kuhinju, spavaću sobu ili kupaonicu.

Cvijeće na terasi i prozorima sprječava buku i smanjuje ulazak prašine u kuću, a u tijekom ljeta predstavlja toplotnu izolaciju. Drveće i živica u dvorištu također štite od buke i stvaraju toplotnu izolaciju. Za prozore su pogodne manje plastične tegle sa cvijećem.

Ukoliko je terasa velika, možete napraviti i manji park sa ružama i drugim cvijećem koje pada preko tegli. Za manje terase treba izabrati cvijeće koje odgovara veličini i obliku terase.

Tamo gdje je moguće treba držati sobno cvijeće u radnom prostoru i tako oživjeti radni prostor. Biljke upijaju negativna zračenja raznih električnih uređaja iz radnog prostora. Savjetuje se šareno cvijeće koje povoljno djeluje na radnu atmosferu.zdravlje | cvijeće | aromaterapija | biljke |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana