Mediteranskom prehranom protiv raka

Mediteranskom prehranom protiv raka

Istraživanje je pokazalo kako samo dvije promjene u prehrani, koje podrazumijevaju manje crvenog mesa, a više graška i graha, smanjuju rizik od raka za 12 %.

Uvođenjem mediteranske kuhinje možete smanjiti rizik od raka za 12 %, zaključak je nove studije u kojoj je učestvovalo 26000 Grka. Znanstvenici s Harvarda uspjeli su pronaći 26000 Grka, razne starosne dobi, koji su u periodu od 8 godina redovito vodili evidenciju o prehrani, koja podrazumijeva unos velikih količina maslinovog ulja, voća, povrća, žitarica, ali i ograničeno konzumiranje crvenog mesa. Rezultati su nevjerojatni, pa se tako redovitim konzumiranjem maslinovog ulja rizik od raka smanjuje za 9 %.

Mediteranska kuhinja je postala predmet mnogih istraživanja, jer je primijećen manji broj oboljelih od srčanih i drugih ozbiljnijih bolesti u zemljama poput Španjolske i Grčke. Stanovnici tih zemalja općenito jedu mnogo više povrća i ribe, pripremljene s maslinovim uljem, uz manje količine crvenog mesa i umjerene količine alkohola.

Istraživanje je pokazalo kako samo dvije promjene u prehrani, koje podrazumijevaju manje crvenog mesa, a više graška i graha, smanjuju rizik od raka za 12 %. Ovo istraživanje svakako dokazuje kako je jako bitna uravnotežena prehrana te je dovoljno promijeniti samo neke elemente u prehrani, kako biste smanjili šanse za obolijevanje od smrtonosnih bolesti.povrće | žitarice | mediteranska kuhinja | voće | maslinovo ulje | rak |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana