Rođena beba iz embrija zamrznutog prije 20 godina

Rođena beba iz embrija zamrznutog prije 20 godina

Prvi put je rođena zdrava beba iz embrija koji je 20 godina bio zamrznut, što je dostignuće koje bi moglo ženama pružiti šansu za odlaganje stvaranja obitelji do kasnijih godina života.

Četrdesetjednogodišnja majka novorođene bebe liječila se od neplodnosti 10 godina, kada joj je ponuđeno pet embrija koje je par, koji je uspio dobiti dijete vještačkom oplodnjom ostavio, jer mu više nije bio potreban. Samo jedan od pet embrija se uspješno razvio u novorođenog dječaka, koji stoga ima nepoznatog, 20 godina starijeg biološkog brata.

Znanstvenici još ne znaju koliko se dugo embriji mogu čuvati, mada bi teoretski mogli biti zamrznuti na neodređeni period. Zakon u Velikoj Britaniji, međutim, nalaže granicu od 55 godina.

Ova nova tehnologije pokreće neke etičke dileme - žena bi uz ovakvu pomoć mogla roditi bebu koja je začeta nekoliko generacija ranije, ili je čak embrij njene majke ili bake. S druge strane, što uraditi sa neiskorištenim embrijima? Predstavnica organizacije za reproduktivnu etiku kaže da se embriji mogu usvojiti, čak i nakon puno godina, što je bolje nego da budu uništeni.beba | embrij | vještačka oplodnja | neplodnost |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana