Neugodan miris zbog znojenja

Neugodan miris zbog znojenja

Znojenje je fiziološki proces putem kojeg organizam kontrolira stabilnu temperaturu tijela i oslobađa se štetnih i otrovnih tvari.

Znoj je normalna izlučevina znojnih žlijezda, potpuno bez mirisa. Međutim, ukoliko su velike vrućine, dolazi do povećanog znojenja i razmnožavanja određenih bakterija koje daju znoju neugodan miris. Zbog toga je pogrešno rabiti dezodoranse koji sprečavaju znojenje tako što zatvaraju otvore znojnih žlijezda i tako se štetne tvari nagomilavaju u organizmu.

Postoji nekoliko preporuka kojih se treba pridržavati u toplim danima.
Treba rabiti dezodoranse i sapune koji sadrže antibakterijska esencijalna ulja kao što je lavanda. Izbjegavati dezodoranse koji sadrže aluminij, jer oni sprječavaju znojenje zatvarajući otvore znojnih žlijezda. Sumnja se da takvi dezodoransi mogu uzrokovati rak dojke ili Alzheimerovu bolest, osobito ako se nanose na svježe obrijanu kožu, što je česta navika mnogih žena.
Izbjegavati zaštitna sredstva koja sadrže parabene, koji imaju sličan efekt kao hormon estrogen, koji je odgovoran za nastanak malignih oboljenja.
Koristiti rastvor kuhinjske soli koji može u mnogim slučajevima vrlo efikasno odigrati ulogu dezodoransa. Rastvor soli ima antibakterijsko djelovanje i treba ga nanositi više puta dnevno na vlažnu kožu.
Treba piti što više tekućine, jer će se na taj način i znoj razrijediti, a poznato je da što je znoj koncentriraniji, njegov miris je intenzivniji.

Miris znoja ovisi i o vrsti hrane koju konzumiramo. Treba jesti što više zelenog povrća, koje sadrži velike količine klorofila. Takva prehrana će spriječiti nagomilavanje otrova koji se oslobađaju iz bakterija, pročistit će našu krv i izbalansirati metabolizam.znojne žlijezde | žlijezda | žlijezde | esencijalna ulja | znoj | dezodorans | znojenje | miris |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana