Stres je krivac za akne

Stres je krivac za akne

Masna i problematična koža karakteristična je za pubertet, ali, da li ste znali da čak 40 % žena ima baš taj tip kože?

Kada je u pitanju problematična koža, prije svega treba prepoznati i odrediti koji su sve mogući uzročnici takvih problema. To su najčešće povećana proizvodnja sebuma, bakterije, hiperkeratoza, geni koje nosite, hormonalne promjene, vanjski utjecaji i zagađenje, masnoća, psihički problemi i stres. Tek kada se otkrije točan uzročnik problema na koži, može se odrediti i ciljani tretman. Ako nije prepoznat problem, ne samo da se koža pogrešno tretira i neće biti željenih rezultata, nego postoji realna mogućnost za nastanak još većih nepravilnosti na njoj. Taj tip kože dijeli se na problematičnu suhu i problematičnu masnu.

Kada je riječ o tretiranju problematične kože, kozmetičari preporučuju AHA tretmane s voćnim kiselinama, mikrodemoabraziju koja savršeno uklanja rožnati sloj mrtvih stanica i omogućava novim, zdravim stanicama izlazak na površinu. Za teže probleme preporučuju se intenzivni tretmani u kojima se kombiniraju mikrodermoabrazija s voćnim kiselinama i tretman Detox profesional koncept, koji se temelji na maski od zemljinog praha, a koja uz ciljane dodatke pročišćava, umiruje i balansira problematičnu kožu.

Tim tretmanom uklanjaju se nečistoće, dubinski otvaraju stanice kako bi mogle upiti sve aktivne sastojke, mikrodermoabrazijom se radi djelotvorni piling, a koža se smiruje ultrazvukom. Tretman se završava detoksikacijskom maskom i vlaženjem lica. Posebno je osjetljiva njega problematične suhe kože jer se teško prepoznaje, masna je iznutra, a dehidrirana izvana, pa je taj dvostruki problem često teško uočiti.

Takva koža ne tolerira tretmane kiselinama i alkoholom, kao ni uljne teksture preparata. Odlično reagira na preparate s DMS-om, koji onemogućava gubitak vlage i na taj način u potkožnom tkivu štite lipide. Problem takvog tipa kože nije moguće riješiti preko noći nego se preporučuju paketi tretmana, kao i obvezna kućna njega. Jedino tako biće vidljiv napredak i ciljano rješavanje problema.stres | akne | sebum | mikroderoabrazija | koža | bakterije |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana