Održan 1. kongres Hrvatskog homeopatskog saveza

Održan 1. kongres Hrvatskog homeopatskog saveza

U Zagrebu je 23. i 24.10.2010. godine održan 1. kongres Hrvatskog homeopatskog saveza koji je okupio 70-tak homeopata.

U Zagrebu je 23. i 24.10.2010. godine održan 1. kongres Hrvatskog homeopatskog saveza koji je okupio 70-tak homeopata, članova Udruga koje čine Hrvatski Homeopatski Savez: Hrvatska udruga homeopata iz Zagreba (HUH), Udruga klasične homeopatije 'Dinamis' (UKHD) iz Rijeke, udruga Centar tradicionalne medicine 'Belladona' iz Rijeke i Hrvatska udruga homeopata klasične homeopatije (HUKH) iz Splita i homeopate iz susjednih zemalja Srbije i Bosne i Hercegovine.
Kongres je održan pod pokroviteljstvom Obrtničke komore Zagreb. Predsjednik Obrtničke komore Zagreb gospodin Ivan Obad svečano je otvorio kongres, poželio puno uspjeha u radu Kongresa ali i najavio suradnju između učilišta HOK-a i Hrvatske Udruge homeopata, vezano uz edukaciju homeopata. Inače homeopati su u najvećoj mjeri registrirani kroz obrt, pa zatim poduzeća i medicinske ordinacije.

Posebni gost Kongresa bio je gospodin Petter Viksveen, Predsjednik Europskog centralnog vijeća za homeopatiju (ECCH), udruge koja okuplja 25 homeopatskih udruga iz Europe, jedine nevladine udruga koja ima participativni status za komplementarnu i alternativnu medicinu (CAM metode) pri Vijeću Europe. Hrvatska udruga homeopata ima status članice kandidatkinje za ulazak u ECCH.
Budući da homeopatija još nije legislativno uređena u Hrvatskoj, Europsko centralno vijeće za homeopatiju (ECCH) je spremno pomoći i podržati  hrvatsku vladu  u izradi pravnih okvira potrebnih za sigurno i odgovorno prakticiranje homeopatije u Hrvatskoj.HUH | ECCH | HUKH | homeopatija | kongres Hrvatskog homeopatskog saveza | UKHD | homeopati |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana