Muškarci i masturbacija

Muškarci i masturbacija

Prema riječima stručnjaka svaki muškarac koji je u mogućnosti da masturbira, to i čini. Masturbacija je odličan način za ublažavanje stresa, kao i za uspavljivanje.

Mnogi muškarci se često pitaju da li je sve u redu i da li pretjeruju kada je riječ o masturbaciji. Ni sami stručnjaci ne mogu sa sigurnošću reći koja je to granica koja dijeli "normalno" od "pretjeranog", ističući da muškarci pokazuju velike individualne varijacije kada su u pitanju i frekventnost i tehnika. Ono u čemu se svi slažu je da je sve individualno, što znači da svaki muškarac zna svoju granicu.

Za razliku od odnosa sa partnerom, samim masturbiranjem se ne može zaraziti nekom spolnom bolešću, niti ono može uzrokovati istezanje ili pojavu grčenja mišića, što se može desiti za vrijeme odnosa sa partnerom. Iako se smatra najsigurnijim načinom zadovoljavanja, ipak i masturbiranje može imati izvjesne posljedice. Naime, često ili previše energično masturbiranje može dovesti do toga da se koža penisa iritira. Manje je poznato da muškarci koji masturbiraju tako što su okrenuti na stomak i prislonjeni uz neku površinu poput jastuka ili posteljine na krevetu, mogu indirektno da povrijede glavni mokraćni kanal. Tako mogu kasnije imati poteškoća prilikom izbacivanja mokraće. To dalje može dovesti do toliko ozbiljnih poremećaja da muškarac više ne bude nikada u mogućnosti mokriti na uobičajen način, već postaje primoran da to čini uvijek u sjedećem položaju.

Stručnjaci upozoravaju na to da muškarci koji često seksualno stimuliraju sebe na načine koji ne simuliraju odnos sa partnerom i previše brzo i agresivno pomjeraju kožu penisa ili stvaraju preveliko trenje prilikom samozadovoljavanja, mogu potaći pojavu poremećaja koji je poznatiji pod imenom nepravilna ejakulacija. Ovo je poremećaj uslijed kojeg je izuzetno teško ili u potpunosti nemoguće doživjeti vrhunac za vrijeme odnosa sa partnerom. Ukoliko se ne vodi računa, to može postati dio svakodnevnice svakoga muškarca.

Vrlo je važno obratiti pozornost na sve gore navedeno, kako se ovaj čin zadovoljavanja i uživanja ne bi pretvorio u nešto sasvim nepoželjno zbog posljedica koje može izazvati.penis | zadovoljavanje | ejakulacija | muškarac | masturbacija | muškarci |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
  • Neregistrirani korisnik  •  četvrtak, 11.02.'16 | 11:45

    jasno

    Sjebo sam sebi život masturbacijom , ali sad sam shvatio koliko je ona štetna , izbacivanjem sperme gubimo važne kemijske spojeve u organizmu koje nije lako nadoknaditi , pa nam se javlja razdražljivost , psihološke teškoće , alkohol , cigarete i sve što spada u loše navike . Izdržite neko vrijeme bez masturbacije , neće vam trebati ništa za stimulans , bit ćete puni sebe i čovjek na svom mjestu , smatram da se treba ipak čuvati za brak i za voljenu ženu , a ne živjeti u paklu misli i slabe energije . pozz

Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana