Kako prestati pušiti?

Kako prestati pušiti?

Navedite sve razloge zbog kojih želite ostaviti cigarete. Svaku večer prije nego što legnete ponovite 10 puta jedan od tih razloga.

Čvrsto odlučite prestati pušiti. Pokušajte ne misliti koliko to teško može biti. Učvrstite svoje osobne razloge koji su vas naveli na jednu tako važnu odluku i njima dodajte zahtjeve vašeg zdravlja i vaše okolice. Izaberite dan kada ćete prestati s pušenjem. Neka taj dan bude vaša tajna i ne dopustite nikome i ničemu da to promijeni. Ukoliko pušite puno dok ste na poslu, počnite sa odvikavanjem vikendom ili kada ste na godišnjem odmoru.

Pređite na cigarete siromašne katranom i nikotinom nekoliko dana prije prestanka ili na cigarete za koje smatrate da su jako loše. To će vam pomoći promijeniti pušačke navike. Pokušajte smanjiti dubinu uvlačenja dima, kao i broj povlačenja dimova kod svake cigarete.  Smanjite pušenje na maksimalno 10 cigareta dnevno. Za svaku više popušenu cigaretu odvojite novac kao kaznene bodove. Odaberite doba dana kada nećete pušiti. Uvijek je lakše odložiti cigaretu kada znate da ćete je popušiti kasnije. Počastite sebe na drugi način, a ne cigaretom. Na primjer, čašom mlijeka, soka ili vode.

Nemojte pušiti „automatski“. Zapitajte sami sebe: „Da li stvarno želim ovu cigaretu?“, prije nego je zapalite. Nemojte odmah zapaliti cigaretu čim vas uhvati želja za njom. Pričekajte nekoliko minuta, a za to vrijeme prestanite raditi ono što ste do tada radili i započnite neki drugi posao, ili nekoliko puta duboko udahnite zrak kraj otvorenog prozora.

Na dan kada prestanete pušiti bacite sve cigarete i upaljače. Sakrijte i pepeljare. Posjetite zubara, neka vam očisti zube i odstrani miris cigareta. Samim tim i čežnju za njima.

Ostavljajte svakog dana na stranu novac za koji biste kupili cigarete. Novcem koji ćete na ovaj način uštedjeti za godinu dana, možete sebi omogućiti putovanje za vrijeme godišnjeg odmora, ili kupiti stvari koje želite.zdravlje | cigarete | prestanak pušenja | katran | pušenje | nikotin |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
  • Neregistrirani korisnik  •  nedjelja, 11.03.'12 | 18:50

    KAKO PRESTATI PUŠITI ?

    Pametno ! No mi kronični pušači to zanemarujemo. Pušim 50 god. tri kutije na dan. To je cca 1400 kn/mj. Dr. Hudolinu sam dokazao i 5,5 god.nisam okusio alkohol,jer on je izjavio da onaj koji 5 god.ne pije nije ovisnik. dans pijem ali se ne opijam. Sve sam pokušao,ali cigaretu nisam uspio ostaviti ! Možda ću ju ostaviti ako me liječnik JAKO preplaši. Molim pomoć uz veliku zahvalu. Beznadan slućaj

Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana