Parovi koji imaju kćeri češće se razvode

Parovi koji imaju kćeri češće se razvode

Žene s kćerima će češće tražiti razvod, jer su djevojčice i pomoć u kući. Dok kćeri čiste za sobom, sinovi obično prave još veći nered.

Američki znanstvenici tvrde da kćeri povećavaju šanse za razvod braka. Ne samo da je njihovo istraživanje pokazala da parovi koji imaju muško dijete češće ostaju zajedno, već i da neudane žene koje nose sina imaju veće šanse za vjenčanje. Razvedene majke djevojčica imaju manje šanse za ponovnu udaju i ostanak u braku od onih koje imaju sinove.

Istraživači su proučili podatke 3 milijuna odraslih Amerikanaca i otkrili da se najčešće rastaju parovi kojima je prvorođeno dijete kćer. Faktor razvoda narastao je za 10% u slučajevima kada bi par imao tri kćeri, ali znanstvenici nisu otkrili zašto djevojčice „loše“ utječu na brak.
Psiholozi sugeriraju da kćeri daju snagu i poticaj majkama da istupe iz lošeg braka, umjesto da očajnički pokušavaju spasiti lošu vezu.

Rezultati istraživanja pokazuju da se muškarcima sama institucija braka čini atraktivnijom ako prvo dobiju sina. Također, više ulažu u brak jer ne žele da njihov sin odrasta bez oca. Podaci pokazuju kako u SAD-u čak 73% razvoda iniciraju žene, što baca drugačije svjetlo na motive muškaraca koji ostaju uz svoju obitelj. Žene s kćerima će češće tražiti razvod, jer su djevojčice i pomoć u kući. Dok kćeri čiste za sobom, sinovi obično prave još veći nered.

U tome se vjerojatno nalazi i razlog zašto se razvedene žene s kćerima rjeđe ponovno udaju. Većina ih u svojim kćerima nalazi socijalnu podršku i društvo zbog čega imaju manju potrebu za ulaskom u brak.žene | razvod braka | muškarci | kćeri | razvod | brak | kćer |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana