I muškarci glume orgazam

I muškarci glume orgazam

Od 200 studenata oba spola koji su učestvovali u istraživanju, četvrtina muškaraca i 50% žena učesnika priznalo je da su u životu nekada odglumili orgazam.

Zbog čega bi muškarac morao glumiti zadovoljstvo? Prema mišljenju istraživača, zato što strahuje da će povrijediti osjećanja partnerice. Drugo istraživanje koje su radili psiholozi sa Univerziteta u Kansasu, rađeno je na uzorku od 180 muškaraca i 101 žene. Svima je postavljeno pitanje da li su ikada glumili orgazam, ili nešto slično. Drugo pitanje postavljeno je zbog onih koji su se sramili odgovoriti potvrdno na prvo pitanje.

Interesantno je da su oni koji su glumili orgazam bili oni koji su seksualno slobodniji i stoga su imali veće mogućnosti da dožive pravi orgazam. Među njima je čak 86% muškaraca.
 
Istraživači smatraju da je do ovakvog rezultata došlo zbog činjenice da se od seksa očekuje da se završi orgazmom, i zbog toga se on simulira. Oni, međutim, napominju i da je to očekivanje sasvim u redu, ali i da je potrebno postaviti drugo pitanje, a to je zašto sve više muškaraca i žena smatra da treba glumiti orgazam? Možda smo, zbog stresa, sve manje sposobni za opuštanje?orgazam | seks | muškarci | žene | stres |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana